Hyppää sisältöön

Kommentti: Näky stadionin valotaululla osoitti, kuinka suuriksi tapahtumiksi Huuhkajien ottelut ovat kasvaneet – kentällä suunta on hukassa

Jättisuosiota nauttiva Huuhkajat hakee kentällä suuntaa pahemman kerran. Maanantain Montenegro-ottelussa panokset ovat huipussaan, kirjoittaa Yle Urheilun Jussi Vainikka.

Teemu Pukki laukoi Huuhkajat johtoon Romaniaa vastaan
Teemu Pukki laukoi Huuhkajat johtoon Romaniaa vastaan
Jussi Vainikka

Pallo takanurkkaan, juoksu kohti kulmalippua sormea heristellen ja pieni hyppy tuuletuksen päätteeksi. Ihan kuin tämän olisi Teemu Pukilta nähnyt joskus ennenkin.

Maali ensimmäisestä kunnon hyökkäyksestä sähköisti Olympiastadionin tunnelman, mutta ei varsinaisesti vapauttanut Suomen peliä kentällä. Maalia seurasi staattinen pelin jakso Huuhkajien valuessa kentällä turhan alas.

Seesteinen vaihe sai ajattelemaan, kuinka normaaleilta monet Huuhkajiin liittyvät asiat nykyään tuntuvat. Yli 20 000 katsojan yleisömäärässä ei ole enää mitään ihmeellistä edes viileässä syysillassa ja myöhäisen kellonajan ottelussa. Vastustajallakaan ei ole väliä, koska ihmiset saapuvat stadionille nimenomaan Huuhkajien ja Pohjoiskaarteen luoman tunnelman takia.

Kannattajakatsomo näyttää ja kuulostaa nykyään aina samalta, oli vastassa sitten Romania tai Ranska. Stadionin valotaululla ensimmäisellä jaksolla näkynyt twiitti tiivisti hyvin, kuinka suuriksi tapahtumiksi Huuhkajien kotiottelut ovat kasvaneet.

– Ensimmäistä kertaa livenä. Uskomaton kokemus, kirjoitti Ville Hopeanaula.

Myös kentällä on pysyviä elementtejä, joita ihmiset tulevat stadionille katsomaan ja joista työpaikkojen kahvitauoilla sekä koulujen välitunneilla kelpaa jutella. Pukki palkitsee lipunostajat maaleillaan säännöllisesti, ja Glen Kamaran sulava liike pallon kanssa on noussut jo käsitteeksi. Ei ole ihme, että jo maanantain avoimet harjoitukset houkuttelivat paikalle yli 800 ihmistä.

Kun ajatus palaa takaisin peliin, herää mieleen lähinnä kysymysmerkkejä. Romania kolistelee kahteenkin otteeseen maalitolppia ja nousee tasoihin heti toisen jakson alussa. Huuhkajien pelaamisen pysyvistä elementeistä joukkueen yhtenäinen suoritusvarmuus tuntuu kadonneen.

Pukin aikainen maali ei tälläkään kertaa riitä kolmeen pisteeseen, vaan Huuhkajien on tyytyminen kolmanteen perättäiseen voitottomaan tulokseen.

Huuhkajat hakee tällä hetkellä suuntaa. Viimeistään keväällä EM-karsinnoissa palapelin palojen on loksahdettava kohdilleen. Ikuisuuskysymys pelijärjestelmästä on jälleen pinnalla. Kolmen topparin ja wing-backien systeemi ei nykyisellä pelaajistolla näytä viisasten kiveltä, johon tukeutua pelistä toiseen.

Maanantain Montenegro-ottelussa panokset ovat Huuhkajien kannalta suuret. Jos voittoa ei tule, on vaarana putoaminen Kansojen liigan C-tasolle. Silloin vastustajien taso putoaisi ja mahdollisia reittejä seuraaviin arvokisoihin olisi vähemmän.

Huuhkajien ympärillä säteilevä positiivinen ilmapiiri on uhattuna, jos tulosta ei pian ala tulla. Katsojakokemuksen parhaat säväykset antaa kuitenkin aina voiton huuma.

Suomen ja Montenegron välinen ottelu nähdään Ylen kanavilla. Suora lähetys alkaa TV2:ssa ja Areenassa maanantaina klo 21.05. Katso alta Romania-ottelun huippuhetket.

Lue myös:

"Varmasti jää paljon hampaankoloon" – Huuhkajien suoritus jätti asiantuntijan mukaan parantamisen varaa, mutta vaihtokaksikko keräsi kiitosta

Suomi ja Romania väänsivät 1–1-tasapelin, lopun paikoista ei mennyt sisään – Huuhkajilla iso panos vielä maanantaina

Fredrik Jensen oli jo lähdössä huippuseurasta, kun hän sai uuden mahdollisuuden – tuloksena vakuuttava alkukausi Bundesliigassa

Barcelonankin havittelema Suomen "tuleva Messi" ihastutti Urheiluruudussa 8-vuotiaana – tässä ovat Huuhkajien tulokkaat

Huuhkajat pelaa valtavista asioista tänään Olympiastadionilla – merkittävä sauma parantaa mahdollisuuksia EM-kisoihin

Suosittelemme sinulle