Hyppää sisältöön

Kyynelehtinyt Roger Federer kuvaili matkaansa uskomattomaksi ja kiitteli läheisiään: "Vaimoni on tukenut minua niin paljon"

Ammattilaiskentät jättävä sveitsiläissuuruus painotti kaiken tapahtuneen viimeistä kertaa, mutta kuvaili olevansa onnellinen, eikä suruissaan.

Roger Federerin puhe viimeisen ottelunsa jälkeen
Roger Federerin puhe viimeisen ottelunsa jälkeen

Tenniksen sveitsiläissuuruus Roger Federer on päättänyt ammattilaisuransa nelinpelitappioon toisen lajilegendan espanjalaisen Rafael Nadalin rinnalla.

Laver cupissa pelatussa ottelussa voiton veivät Yhdysvaltain Jack Sock ja Frances Tiafoe. Yhdysvaltalaiskaksikko voitti ottelun lukemin 4–6, 7–6 (7–2), 11–9.

Federer, 41, kertoi viime viikolla jättävänsä ammattilaiskentät. Lajin 20-kertainen grand slam -turnausvoittaja on kärsinyt vuosia polvivammasta, joka on enteillyt uran päätöstä. Hänen edellinen ottelunsa oli viime vuonna Wimbledonin puolivälierässä.

Euroopan ja muun maailman välinen joukkuekilpailu Lontoon O2-areenalla on silti herkistänyt tennisväen ja urheilumaailman. Monet lajisuuruudet välittivät terveisiään väistyvää mestaria kauniiden sanojen saattelemana muistellen ottelun alla.

Ottelun jälkeen Federer kuvaili olleensa "uskomattomalla matkalla".

– Tuntuu mahtavalta olla täällä. Nautin, kun pääsin sitomaan kengännauhani vielä kerran, Federer sanoi.

Roger Federer ja Rafael Nadal tunteikkaina. Kuva: Getty Images for Laver Cup

Kyynelehtivä Federer painotti kaiken tapahtuneen viimeistä kertaa. Hän kuitenkin kommentoi päivän olleen upea ja olevansa onnellinen, eikä suruissaan.

– En tuntenut stressiä niin paljon, vaikka ajattelin, että ehkä jokin pettäisi, kuten pohje, mutta ottelu oli upea, hän sanoi.

– Pelaaminen Rafan kanssa ja kaikkien suuruuksien täällä olo, kaikkien legendojen, kiitos.

Federer halaamassa vaimoaan Mirkaa ottelun päättymisen jälkeen. Kuva: Getty Images for Laver Cup

Federer ja Nadal, 36, pelasivat toisiaan vastaan 40 kertaa, mukaan lukien yhdeksässä grand slam -finaalissa. Nadal oli keskinäisissä kamppailuissa parempi lukemin 24–16 ja saavutti peleissä Federerin kunnioituksen.

Federerin viimeistä ottelua olivat seuraamassa hänen vaimonsa Mirka, heidän neljä lastaan sekä tennissuuruuden vanhemmat Robert ja Lynette. Perhe saapui ottelun jälkeen kentälle koskettavan juhlinnan aikana.

– Vaimoni on tukenut minua niin paljon. Hän olisi voinut pysäyttää minut kauan, kauan sitten, mutta hän ei tehnyt sitä. Hän antoi minun pelata, Federer kiitteli BBC:n mukaan (siirryt toiseen palveluun).

Pelaajat nostivat Federerin kohti kattoa juhlinnan aikana. Kuva: Getty Images for Laver Cup

Lue myös:

Roger Federerin 14-vuotiaasta tuntenut Jarkko Nieminen näki läheltä, mikä erotti sveitsiläisen muista – murskaa yhden Federeriin liitetyn myytin

Yksi kaikkien aikojen urheilijoista lopettaa – Roger Federer on kaikkien rakastama supertähti

Tennisyleisö sai venäläistähden jälleen raivon partaalle – katso video Daniil Medvedevin ala-arvoisesta käytöksestä

Suosittelemme sinulle