Hyppää sisältöön

KuPS uusi jalkapallon naisten Suomen mestaruutensa – dramaattinen loppuratkaisu Helsingissä sai Kuopiossa aikaan riemastuneen reaktion

Mestarijoukkue KuPSin pelaajien katseet ovat jo keskiviikon Mestarien liigan karsintaottelussa itävaltalaista St. Pölteniä vastaan. Sen jälkeen myös pelaajat saavat juhlia, sanoo päävalmentaja Ollipekka Ojala.

Riemu repesi Kuopiossa tämän maalin jälkeen
Riemu repesi Kuopiossa tämän maalin jälkeen

Kuopion Palloseura on varmistanut jalkapallon naisten Suomen mestaruuden. Toinen peräkkäinen mestaruus ratkesi, kun Helsingin Jalkapalloklubi päätyi 1–1-tasapeliin PK-35 Vantaata vastaan lauantaina.

KuPS voitti aiemmin iltapäivällä kotonaan helsinkiläisen PK-35:n 5–1, mutta mestaruuden ratkeamiseen vaadittiin, että HJK jää omassa ottelussaan ilman voittoa. HJK olisi voitolla voinut vielä ainakin teoriassa saavuttaa sarjakärki KuPSin ennen kauden päätöstä.

Nyt eroa KuPSin ja HJK:n välillä on kahdeksan pistettä. Kansallista liigaa on jäljellä kaksi kierrosta.

KuPSin mestaruuden varmistuminen oli jäädä seuraavan tilaisuuden varaan, sillä HJK oli vielä ottelun loppuhetkillä kiinni 1–0-voitossa Essi Sainion 74. minuutin maalilla. PK-35 Vantaan Ella Koivu kuitenkin viimeisteli tasoituslukemat lisäajalla.

– Mukavaa, että saatiin tämä poikki tässä. Ei tarvitse miettiä edes teoriassa, miten voi käydä. Mestaruus on meidän, päävalmentaja Ollipekka Ojala sanoi.

KuPS pelaa seuraavan ottelunsa Kansallisessa liigassa vasta lokakuun puolivälissä, mutta sen seuraava kova ottelu on edessä jo keskiviikkona. Kuopiolaiset pelaavat itävaltalaisen St. Pöltenin kotikentällä vierasottelun, jossa ratkeaa, kumpi joukkueista etenee Mestarien liigan lohkovaiheeseen. St. Pölten voitti ensimmäisen osaottelun 1–0.

– Staffilla on lupa juhlia, mutta pelaajilla ei. Nyt mennään täysillä keskiviikkoa kohti. Sitten juhlitaan lohkopaikkaa ja mestaruutta, Ojala kertoi.

Keskikenttäpelaaja Emma Peuhkurisen mukaan toisen peräkkäisen mestaruuden taustalla on laadukas pelaajamateriaali, toimiva joukkuepeli ja hyvä yhteishenki.

– Ihan mahtavat tunnelmat. Tämä on ihan uskomatonta. PK-35 Vantaan maali tuli ihan viime hetkillä, mutta hyvä meille, Peuhkurinen kertoi.

Pelaajat iloitsivat mestaruudesta kotistadioninsa nurmella, mutta olivat hyvin sisäistäneet päävalmentajan ohjeistuksen juhlimisesta.

– En tiedä, juhlimmeko nyt tämän enempää, kun on tärkeä peli keskiviikkona. Keskitymme nyt siihen, Peuhkurinen sanoi.

Lue myös:

Oona Sevenius päätti viisivuotiaana, että hänestä tulee ammattilaisjalkapalloilija – elää todella kurinalaista arkea päästäkseen huipulle

Kansallisen liigan taso huolestuttaa, takana vain todelliset lilliputit – HJK:n päävalmentajalta suora kehitysehdotus, jota kaikki eivät niele

Mestarien liigan lohkopaikka tietäisi KuPSin naisille taloudellista jättipottia ja uusia sopimusneuvotteluita

Suosittelemme sinulle