Hyppää sisältöön

Ursula Wikström pääsi lähemmäs voittoa kuin koskaan aiemmin Euroopan kiertueella, mutta tuttu kakkossija jäi käteen: "Jatketaan kolkuttelua"

Ursula Wikström, 42, nousi erinomaisella loppukirillä voittokamppailuun golfin Euroopan kiertueella Irlannissa. Hän sijoittui lopulta jaetulle toiselle sijalle.

Ursula Wikström saavutti jo uransa yhdeksännen kakkossijan Euroopan kiertueella. Voitto ei ollut tällä kertaa kaukana. Kuva: Laszlo Geczo/INPHO/Shutterstock/All Over Press

Kokenut suomalaisgolfari Ursula Wikström on päässyt 19-vuotisella urallaan golfin Euroopan kiertueella monesti lähelle voittoa, mutta ei koskaan yhtä lähelle kuin tänään Irlannissa.

Wikström, 42, kamppaili voitosta Tshekin Klara Spilkovaa ja Tanskan Nicole Broch Estrupia vastaan uusintareiällä. Spilkova varmisti voiton birdieputilla, kun Wikström ja Broch Estrup päätyivät par-tulokseen ja jakamaan kakkossijan.

Toinen sija oli Wikströmille jo uran yhdeksäs.

– Jatketaan kolkuttelua, niin ehkä joskus voitan. Tällaista tämä on. Ehkä se vielä napsahtaa, mutta pitkään sitä voittoa on odoteltu, Wikström huokaa.

Wikström pelasi kilpailussa yhteistuloksen –14.

– Pelaaminen on melko tasaista ja ihan hyvää. Kivointa on, että minulla on ollut putin kanssa vähän haastavaa, mutta nyt sain sisään putteja ja homma näyttää paremmalta, Wikström kertoo.

Päätöskierroksella hän löi neljä lyöntiä alle ihannetuloksen. Kaikki kierroksen viisi birdieä hän pelasi takaysillä. Erityisesti paikan uusinnassa varmistanut birdie 18. reiällä lämmitti suomalaisen mieltä.

– Kivaan paikkaan se tuli, sitä varten tätä tehdään. Päivä lähti vähän tahmeasti liikkeelle ja jouduin seivailemaan pareja. Ajattelin, että ei ole mitään mahdollisuuksia. Sain hyvän draivin päälle, mutta se ei riittänyt enää uusintareiälle, Wikström kertaa.

Wikströmillä on tällä kaudella vielä neljä tilaisuutta napata uran ensimmäinen voitto Euroopan kiertueella.

– Nyt on pari viikkoa lomaa, mikä tulee ihan tarpeeseen. Sen jälkeen on kiva loppukausi tulossa, Wikström sanoo.

Muista suomalaisista Noora Komulainen ja Linda Osala jakoivat 49. sijaa (–1). Tiia Koivisto oli 55:s (par).

Lue myös:

Ursula Wikström viides Euroopan-kiertueen kotikilpailussa, Linda Osalalle mainio onnistuminen

"Tuntui, ettei voisi huonommin mennä" – äidin näkemä lehti-ilmoitus avasi golfari Matilda Castrénille tien ulos, kun ura oli umpisolmussa

Kalle Samooja nousi uskomattomasti voittoon golfin Euroopan kiertueella! Kenttäennätys päätöspäivänä ja paikka US Openiin

Suosittelemme sinulle