Hyppää sisältöön

Stora Enson tehtaiden vuosihuoltoseisokki alkaa Imatralla – luvassa liikenneruuhkia ja hajuhaittoja

Stora Enson Imatran tehtailla alkavaa vuosihuoltoseisokkia valmistellaan tällä viikolla, ja ensi viikolla tehdään esimerkiksi tehtaan tehokkuutta ja turvallisuutta parantavia toimenpiteitä.

Imatran Kaukopään tehtaille rakenteilla olevia hakesiiloja.
Stora Enson Kaukopään tehtaiden vuosihuoltoseisokin aikana suurimmat kunnossapitotyöt tehdään soodakattiloilla, meesauunilla ja kuitulinjoilla. Kuvituskuva. Kuva: Kalle Purhonen / Yle
Tanja Hannus

Stora Enson Imatran tehtailla alkaa vuosihuoltoseisokki.

Tällä viikolla eli viikolla 39 tuotantolinjat ajetaan alas. Seisokin pääpaino on ensi viikolla.

Hetkelliset melu- ja hajuhaitat Kaukopään tehtaan lähiympäristössä ovat mahdollisia. Ennen seisokkia tehdasalueelle saapuu suuria kuljetuksia, ja liikenne tehdasalueen ympäristössä voi ruuhkautua aamuisin.

Tehtaalla työskentelee yhtäaikaisesti noin 2 500 kunnossapidon ammattilaista huolto – ja investointitöissä. Kaikkiaan ulkopuolisen työvoiman määrä voi nousta noin 3 500 ihmiseen.

Suurimmat kunnossapitotyöt tehdään soodakattiloilla, meesauunilla ja kuitulinjoilla. Kunnossapitotyöt ovat pääosin putkisto-, kone- ja laiteasennuksia sekä erilaisia huolto- ja korjaustöitä.

Seisokin aikana tehdään myös korvaus- ja kehitysinvestointeja, joissa tehtaan tehokkuutta ja turvallisuutta parannetaan eri osastoilla.

Huoltoseisokin jälkeen kuitu- ja konelinjat starttaavat jälleen ensi viikosta alkaen.

Suosittelemme sinulle