Hyppää sisältöön

Ainakin 17 ihmistä kuollut kouluampumisessa Keski-Venäjällä – suurin osa uhreista lapsia

Aseistautunut mies avasi tulen Iževskin kaupungissa Udmurtin tasavallassa Keski-Venäjällä maanantaina. BBC:n mukaan ampuja oli koulun entinen oppilas.

Asemies avasi tulen koulussa Venäjällä
Asemies avasi tulen koulussa Venäjällä

Kouluampumisessa Venäjällä on kuollut ainakin 17 ja haavoittunut 24 ihmistä, kertovat viranomaiset. Kuolleiden joukossa on viranomaisten mukaan yksitoista lasta.

Suurin osa haavoittuneista on niin ikään lapsia. Viranomaiset kertoivat maanantai-iltapäivällä, että kaikki paitsi kaksi haavoittuneista ovat lapsia.

Aseistautunut mies avasi tulen koulurakennuksessa Iževskin kaupungissa Udmurtin tasavallassa Keski-Venäjällä. Kaupunki sijaitsee vajaa tuhat kilometriä Moskovasta itään. Koulurakennus sijaitsee kaupungissa keskeisellä sijainnilla lähellä hallintorakennuksia.

Kuva: Derrick Frilund / Yle

Ampujan motiivista ei ole kerrottu julkisuuteen.

Udmurtian alueen kuvernööri Aleksandr Bretšalov kertoi videoviestissään, että ampuja on tehnyt itsemurhan. Bretšalovin mukaan ampuja oli rekisteröity potilaaksi psykiatriseen hoitolaitokseen. BBC:n mukaan (siirryt toiseen palveluun) ampuja oli koulun entinen oppilas.

Viranomaisten mukaan 34-vuotias ampuja oli pukeutunut mustaan t-paitaan, jossa oli natsisymboleita.

Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov on nimittänyt ammuntaa terroriteoksi.

Koulussa järjestetään opetusta ensimmäisestä luokasta 11. luokkaan asti. Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan koulussa on lähes tuhat oppilasta ja 80 opettajaa.

26.9. klo 16:38: ja 23.41: Päivitetty tietoja uhreista.

Suosittelemme sinulle