Hyppää sisältöön

Oulussa päästiin yhteisymmärrykseen hoitoalan lakon aikaisesta suojelutyöstä kaupungin kotihoidossa

Oulun kaupunki ja hoitoalan työntekijäjärjestöt Tehy ja Super ovat tänään päässeet sopuun suojelutyövoiman käytöstä tiistaina alkavaksi suunnitelussa lakossa.

Työtaistelussa Tehy ja Super vaativat muuta kunta-alaa suurempia palkankorotuksia muun muassa tulevaisuuden hoitajapulan välttämiseksi. Kuvituskuva. Kuva: Miikka Varila / Yle
Risto Degerman

Lakolla työntekijäjärjestöt vauhdittavat kesken olevia työehtoneuvotteluja ja se koskee Oulussa Myllyojan-Kontinkankaan alueen kotihoitoa. Lakon on määrä kestaa neljä päivää ensi perjantaihin saakka.

Samalla Oulu on päättänyt, että se ei hae aluehallintovirastolta lakon siirtoa tai työntekijöiden määräämistä töihin lakon ajaksi.

Oulun kaupungin henkilöstöpäällikkö Jari Partanen vahvistaa, että maanantaiaamun neuvotteluissa päästiin asiasta yhteisymmärrykseen.

Partasen mukaan yhteisymmärrystä suojelutyöstä siivitti aiemmin eduskunnassa hyväksytty potilasturvallisuuslaki.

Oulun hyvinvointipalvelujen mukaan kotihoidossa kriittisimmät palvelut voidaan hoitaa, mutta kaikki muu ylimääräinen jää pois. Kaupunki on valmistautunut myös vuokratyövoiman käyttöön ja työytekijäsiirtoihin lakon aikana.

Työministeri Tuula Haatainen siirsi aiemmin 7.9.2022 Oulun kaupungin Kontinkankaan hyvinvointikeskuksen Kontinkankaan-Myllyojan kotihoitoon kohdistuvaa neljän vuorokauden lakkoa kahdella viikolla alkamaan aikaisintaan 27.9.2022 klo 00.01. Tehy ja Super ovat sen jälkeen vahvistaneet että lakko alkaa.

Lue lisää:

Hoitajat lähtivät tammikuussa työtaisteluun historiallisen suurilla panoksilla – näin jo yhdeksän kuukautta kestänyt vääntö on edennyt

Hoitajien joukkoirtisanoutuminen tapahtuu mahdollisesti asteittain, uskoo Åbo Akademin dosentti

Suosittelemme sinulle