Hyppää sisältöön

Kuhmon ja Sotkamon liityntäliikenne Kajaanin lentoasemalle loppuu, matkakeskukseen liikenne jatkuu normaalisti

Liityntäliikenteen järjestämisestä luovutaan vuodenvaihteessa, koska matkustajamäärät ovat vähäisiä ja kustannukset korkeat.

Joukkoliikenne Kuhmosta ja Sotkamosta Kajaanin matkakeskukseen jatkuu normaalisti. Kuva: Tiia Korhonen / Yle

Liityntäliikenne Kuhmosta ja Sotkamosta Kajaanin lentoasemalle päättyy vuodenvaihteessa, kun nykyinen liikennöintisopimus loppuu.

Liityntäliikenteen järjestämisestä luovutaan, koska matkustajamäärät ovat vähäisiä ja kustannukset korkeat, kerrotaan Pohjois-Pohjanmaan ely-keskuksesta.

Matkustajamäärät olivat vähäisiä jo ennen koronapandemiaa: vuonna 2018 yksittäisessä liityntäliikenteen vuorossa oli keskimäärin 3,4 matkustajaa. Viime vuonna matkustajia oli vuoroa kohti keskimäärin kaksi. Lisäksi koronapandemia sekä polttoaineen hinnannousu ovat vaikuttaneet merkittävästi elyn joukkoliikenteen järjestämisestä aiheutuneisiin kustannuksiin.

Muutoksella ei ole vaikutusta tämän syksyn liikennöintiin ja aikatauluihin.

Ely-keskuksen järjestämä säännöllinen joukkoliikenne Kuhmosta ja Sotkamosta Kajaanin matkakeskukseen jatkuu normaalisti.

Säännöllinen joukkoliikenne palvelee päivittäisiä kuntien välisiä liikkumistarpeita, kuten työssäkäyntiä, opiskelua ja asiointia. Lisäksi useimmilla Kajaanin matkakeskukseen saapuvilla tai sieltä lähtevillä vuoroilla on vaihtoyhteys junaliikenteeseen.

Aiheesta voi keskustella keskiviikkoon 28. syyskuuta kello 23:een asti.

Lue lisää Kainuun uutisia Yle Uutisten netissä.

Suosittelemme sinulle