Hyppää sisältöön

Poliisi mitätöi kaikki yli 500 virheellisesti postitettua passia

Noin 550 passia ehdittiin lähettää reilu viikko sitten väärille henkilöille noutopisteisiin noudettavaksi. Nyt poliisi aikoo mitätöidä kaikki virheellisesti postitetut passit. Tilalle valmistetaan uudet.

Passien jakeluprosessista vastaa Poliisihallitus, mutta poliisi ei pakkaa passeja itse. Kuva: Matias Väänänen / Yle

Poliisi mitätöi kaikki noin 550 virheellisesti postitettua passia. Tilalle myönnetään ja valmistetaan täysin uudet passit.

Asiasta uutisoi ensin Helsingin Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Vielä viime viikolla poliisi suunnitteli korjaavansa tilanteen pakkaamalla passit uudestaan oikeisiin kuoriin ja lähettämällä ne oikeille henkilöille, mutta ajatuksesta luovuttiin. Poliisihallituksesta kerrotaan Ylelle, että mitätöimällä vanhat ja valmistamalla uudet passit, kokonaisprosessi on turvallisempi. Poliisilaitokset myöntävät jo uusia passeja ja tekevät uusia tilauksia.

Noin 550 passia ehdittiin lähettää reilu viikko sitten väärille henkilöille noutopisteisiin noudettavaksi. Ongelman kerrotaan johtuneen postituskoneen automatiikan häiriöstä. Poliisin mukaan 136 passia ehdittiin luovuttaa väärille henkilöille ennen ongelman huomaamista.

Maanantaiaamuna palauttamatta oli vielä runsas kaksikymmentä lähetystä. Poliisi on erikseen yhteydessä jokaiseen lähetyksen vastaanottajaan, jonka passia ei ole vielä palautettu.

Huolestuneita yhteydenottoja

Poliisi on saanut tilanteesta huolestuneita yhteydenottoja.

Poliisihallituksesta kerrotaan, että noin 550 asiakkaalle tullaan lähettämään kirje, jossa kerrotaan, onko oma passi luovutettu väärin vai onko se saatu pois toimitusprosessista ennen luovutusta.

Poliisin tietoon ei ole tullut tilanteita, joissa virheellisesti postitettuja passeja oltaisiin väärinkäytetty.

Lue lisää:

Kymmeniä suomalaisia passeja on yhä väärissä käsissä, virhe johtui inhimillisestä erehdyksestä

Mies yllättyi, kun sai väärän ihmisen passin itselleen: "Minua katsoi ihan vieras mies" – Poliisihallitus: passien jakelussa virhetilanne

Suosittelemme sinulle