Hyppää sisältöön

KuPS kärsinyt huonosta onnesta huipputärkeän pelin alla – molemmat maalitykit sivussa ratkaisevasta ottelusta, päävalmentajalle kävi tapaturma kotona

KuPS lähtee Mestarien liigan toiseen karsintaosaotteluun 0–1-tappioasemasta. Voitolla KuPS etenee Mestarien liigan lohkovaiheeseen.

KuPS kärsi ensimmäisessä osaottelussa niukan tappion St. Pöltenille. Kuva: Lehtikuva / Matias Honkamaa

Yle näyttää KuPSin Mestarien liigan karsintaottelun St. Pölteniä vastaan keskiviikkona Areenassa ja Yle-sovelluksessa klo 20.05 alkaen.

Lauantaina toisen peräkkäisen Suomen mestaruutensa varmistaneen Kuopion Palloseuran voitonjuhlat ovat tuonnempana. Kuopiolaisten katseet ovat tällä hetkellä tiukasti keskiviikkona pelattavassa Mestarien liigan karsintaottelussa Itävallassa St. Pölteniä vastaan.

Ottelun panoksena on pääsy Mestarien liigan 16 joukkueen lohkovaiheeseen. Itävaltalainen St. Pölten voitti Kuopiossa pelatun sarjan ensimmäisen osaottelun Mateja Zverin maalilla lukemin 1–0. KuPSin päävalmentaja Ollipekka Ojala tykkää asetelmasta, jossa kuopiolaiset lähtevät Itävaltaan haastajina.

– Olemme nyt entistä enemmän altavastaajina vieraskentällä. On kaikki merkit siihen, että voi tulla aika huikea peli, Ojala tunnelmoi.

KuPS oli ensimmäisessa osaottelussa pirteä, mutta tehokkuus puuttui.

– Emme lähde missään nimessä pelkäämään, vaan jatkamme samanlaisella futiksella kuin kotipelissäkin. Haluamme olla tehokkaampia maalipaikkojen kanssa, mutta toisaalta yritämme olla alussa hereillä. Ensimmäisen 45 minuutin aikana ei voi ottelua voittaa, mutta liikaa hyökkäämällä voimme hävitä. Pitää olla nöyrä puolustussuuntaan.

KuPS-hyökkääjä Aino Kröger oli edellisessä ottelussa tyytyväinen siihen, että joukkue pystyi purkamaan itävaltalaisten prässipeliä.

– He prässäsivät aika ylhäältä, mitä pystyimme hyvin purkamaan. Sitä kautta pystyimme luomaan hyviä hyökkäyksiä. Meidän pitää jatkaa sitä.

Ollipekka Ojala uskoo KuPSin mahdollisuuksiin. Kuva: Sami Takkinen / Yle
Aino Kröger voi nousta St. Pölteniä vastaan ratkaisijan rooliin. Kuva: Sami Takkinen / Yle

Monipuolisuutta ja juoksuvoimaa

KuPSilta puuttuvat Itävallasta tähtipelaajat Lavdije Begolli sekä Gentjana Rochi. Begolli on loukkaantumisen takia koko loppukauden sivussa ja Rochi kärsii pelikieltoa.

Kansallisen liigan tämän kauden maalitilaston ylivoimainen kärkikaksikko on tykittänyt tällä kaudella yhteensä peräti 47 maalia. Huipputasoisesta joukkueesta löytyy kuitenkin yllin kyllin ratkaisuvoimaa. Aino Kröger, Emmi Siren sekä Anni-Maija Kauppila ovat kaikki viimeistelleet tämän kauden Kansallisessa liigassa kuusi maalia tai enemmän.

– Laitan vähän erityylisiä pelaajia tilalle, mutta uskon, että se kokoonpano tuo meille tietynlaista monipuolisuutta sekä juoksuvoimaa Pöltenin puolustuksen selustaan, Ojala uskoo.

Ojala aprikoi, aikooko St. Pölten pelata jopa riskillä.

– Heillä on kotiottelu. On jännä nähdä, haluavatko he nostaa riskitasoa ja hyökätä enemmän. Viime peli antoi meille kuitenkin itseluottamusta, jolla lähdemme hakemaan voittoa. Meillä ei ole muuta kuin voitettavaa.

Joissakin katsojissa saattoi herättää ihmetystä Ojalan silmälappu KuPSin lauantaisessa ottelussa. Ojala kertoo, että kyse ei ole mistään sen isommasta. Hän on päässyt jo silmälapusta eroon.

– Olin silloin peliaamuna lähdössä kotoa stadionille, kun otin vuoden ikäisen tyttöni kanssa ylävitosia. Viimeinen ei osunut ihan kohdilleen, ja pikkutyttö tökkäsi sormella silmään. Siitä repesi hieman sarveiskalvoa. Piti olla pari päivää lappu silmässä, koska silmä ei kestänyt valoa. Tällaisia pieniä perhe-elämän asioita, hyväntuulinen Ojala toteaa.

Lue myös:

Tehoton KuPS taipui avausosassa St. Pöltenille – "Näimme, että pelaamalla olemme kuitenkin parempi joukkueista"

"Olisi ihan unelmien täyttymys" – KuPS pelaa historiallisesta paikasta Mestarien liigan lohkoon, panoksena myös merkittävä rahasumma

KuPS uusi jalkapallon naisten Suomen mestaruutensa – dramaattinen loppuratkaisu Helsingissä sai Kuopiossa aikaan riemastuneen reaktion

Suosittelemme sinulle