Hyppää sisältöön

Huuhkajat nousi Montenegro-voitolla lohkon toiselle sijalle – valmennusjohdon ratkaisu ja debytantin esitys keräsivät asiantuntijoilta kiitosta

Suomi päätti Kansojen liigan ottelunsa 2–0-voittoon Montenegrosta ja varmisti B-liigan kolmoslohkon toisen sijan. Yle Urheilun asiantuntijat nostivat ottelusta esiin kolme pointtia.

Montenegro–Suomi, kooste
Montenegro–Suomi, kooste
Hinni Hirvonen

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue otti maanantai-iltana Kansojen liigan toisen voittonsa, kun se kaatoi Podgoricassa Montenegron 2–0. Myös toinen voitto tuli kesäkuussa Olympiastadionilla juuri Montenegroa vastaan, samoin lukemin.

Suomen maalit iskivät upeasti A-maajoukkueessa debytoinut Oliver Antman ja hetkeä myöhemmin osunut Benjamin Källman.

Ottelua seurattiin hetki hetkeltä tässä artikkelissa.

Samalla Suomi varmisti B-liigan kolmoslohkon toisen sijan. Lohkovoiton oli jo aiemmin varmistanut Bosnia-Hertsegovina. Romania kaatoi päätösottelussaan Bosnian 4–1, mutta putosi silti C-liigaan.

Yle Urheilun asiantuntijat Miika Nuutinen ja Pekka Lagerblom nostivat ottelusta esiin kolme pointtia.

1) Punainen kortti helpotti Suomen peliä

Huuhkajien iltapuhdetta sateisessa Podgoricassa helpotti huomattavasti Zarko Tomasevicin ulosajo 17. minuutilla toisen keltaisen kortin päätteeksi.

– Suomi ei joutunut tänään isommin puolustussuuntaan uhan alle. Punainen kortti muutti peliä Suomen kannalta helpommaksi ja mahdollisti pallon liikuttamisen ja hyökkäysten rakentelun. Huuhkajat sai puolestaan pidettyä Montenegron kaukana omalla puoliskollaan ja vietyä pelin pitkiksi ajoiksi Montenegron päätyyn, Lagerblom sanoi.

2) Oliver Antmanilta upea debyytti

Oliver Antman onnistui maalinteossa heti A-maajoukkuedebyytissään, kun hän vei Suomen 1–0-johtoon heti toisen jakson alussa. Jo avausjaksolla Antman oli väläytellyt osaamistaan ja oli lähellä maalintekoa.

– Antmanilta nähtiin erittäin raikas debyytti. Hän osoitti tekemisellään ja pelaamisellaan kypsyyttä ja valmiutta pelata tällä tasolla näinkin tärkeissä peleissä. Hatunnosto myös valmennusjohdolle luottaa häneen ja tiedostaa hänen potentiaalinsa, Lagerblom ylisti.

– Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Markku Kanerva uskaltaa ajaa sisään uusia pelaajia rohkeasti kovassa paikassa. Pitää nostaa hattua rohkeudesta ja hienoa, että Antman oli luottamuksen arvoinen, Miika Nuutinen huomautti.

Valmennusjohto ja koko joukkue saivat asiantuntijoilta kiitosta.

– Taas kerran, kun piti voittaa, voitto kaivettiin. Tapahtui paljon, tuli aikainen punainen kortti ja peli oli todella rikkonaista. Fokus säilyi Suomella kuitenkin hyvin. Huuhkajat onnistui pitämään pään kylmänä ja keskittymään oikeisiin asioihin, Nuutinen kommentoi.

Toiseksi onnistujaksi kaksikko nosti Kaan Kairisen.

– Kaan Kairiselta oli keskikentän pohjalla erittäin hyvä ottelu molempiin suuntiin. Hän täytti erinomaisesti Rasmus Schüllerin saappaat, Lagerblom hehkutti.

Schüller loukkaantui Romania-pelin lopussa, eikä matkustanut joukkueen mukana Montenegroon.

3) Miksi lopussa laitettiin käsijarrua päälle?

Montenegro sai ottelun loppuhetkillä luotua painetta Suomen maalille. Suomen löysäily kummastutti asiantuntijoita.

– Tietenkin voiton varmistaminen oli tärkeintä, mutta maalieron parantaminen olisi ollut tärkeää kilpailussa parhaan lohkokakkosen paikasta. Viimeisen puolen tunnin aikana Suomen pelaamisessa ehkä ylikorostui tasapaino, eikä saatu pidettyä ihan samaa tempoa päällä. Ylivoimalla pelatessa Huuhkajilla olisi ollut mahdollisuudet hakea vielä lisämaaleja, Nuutinen havaitsi.

Voitolla Suomi varmisti Kansojen liigan B-tason kolmoslohkon toisen sijan ja säilytti samalla paikkansa B-liigassa myös ensi kaudelle. Toisen sijan kautta Huuhkajat voi saada paikan myös EM-kisojen jatkokarsinnoissa Kansojen liigan rankingin kautta.

Lue myös:

Rasismiepäily Huuhkajien ottelussa: Uefa tutkii Glen Kamaraan kohdistunutta rasistista käytöstä

Kommentti: Huuhkajien sankari Oliver Antman piti antamansa lupauksen – Markku Kanervan yllätysvalinta loisti valtavan tärkeässä voitossa

Suomi kaatoi Montenegron Antmanin ja Källmanin osumilla, Huuhkajat nousi lohkon toiselle sijalle – näin ottelu eteni ja tätä voitto tarkoittaa

Huuhkajien tähti saa katsojat haukkomaan henkeään, mutta puolustaa laiskasti – asiantuntija avaa, mitä Glen Kamaran pitäisi tehdä paremmin

Suosittelemme sinulle