Hyppää sisältöön

Ähtärin eläinpuistossa ei ole tilaa Kuusamon suurpetokeskuksen karhuille

Ähtärin eläinpuisto on tunnettu karhuistaan jo kauan ennen pandojen tuloa. Kuusamon kodittomiksi jäävät karhut eivät kuitenkaan saa Etelä-Pohjanmaalta uutta kotia.

Ähtärin karhut eivät ole saamassa kavereita Kuusamosta, vakuuttaa eläinpuiston toimitusjohtaja Arja Väliaho. Kuva: Yle kuvanauha.

Ähtärin eläinpuisto ei ole ottamassa Kuusamon suurpetokeskuksen karhuja hoitaakseen. Tilaa ylimääräisille eläimille ei yksinkertaisesti ole.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto kertoi maanantaina peruuttavansa Kuusamon suurpetokeskuksen eläintarhaluvan, minkä takia sen eläimet pitää siirtää toiseen tarhaan tai lopettaa.

Ähtärin eläinpuiston toimitusjohtaja Arja Väliaho kertoo, ettei Ähtärillä ole tällä hetkellä mahdollista ottaa karhuja vastaan. Ähtärissä on nykyisellään viisi karhua eikä lisää karhuja voida nykyisten tilojen puolesta ottaa.

– Meillä ei ole mahdollisuutta antaa näille karhuille lajinmukaisia tiloja. Eli tällä hetkellä vastaus on yksiselitteisesti: Emme pysty vastaanottamaan karhuja.

Eläintarha on sitoutunut ohjelmissaan tarkkoihin määräyksiin, mikä tarkoittaa Väliahon mukaan sitä, että uusien karhujen ottaminen vaatisi investointeja eli käytännössä asianmukaisten lisätilojen rakentamista.

– Viranomaiset hyvin tietävät, mikä meidän tilanne on. Meillä on tällä hetkellä viisi karhua ja kyllä oletuksena on, ettei meille tällaista ehdotusta edes tule.

Ähtärin eläinpuistossa ovat parhaillaan meneillään yt-neuvottelut.

Suosittelemme sinulle