Hyppää sisältöön

Montenegron media surkutteli punaista korttia ja nosti esiin Glen Kamaraan kohdistuneen provosoinnin: "Tappio ei ole ainoa ongelma"

Suomi nappasi Kansojen liigassa lohkon kakkospaikan Montenegrolta. Ottelu pelattiin erittäin vaikeissa olosuhteissa rankkasateen takia. Montenegron toppari ja päävalmentaja saivat kuumassa pelissä punaisen kortin.

Muun muassa tällaista suukopua nähtiin Suomen ja Montenegron ottelun ensimmäisellä puoliajalla.
Muun muassa tällaista suukopua nähtiin Suomen ja Montenegron ottelun ensimmäisellä puoliajalla.

Suomi löi Montenegron maanantai-iltana Podgoricassa 2–0 ja varmisti arvokkaan kakkossijan Kansojen liigan lohkossaan.

Ottelu Montenegron pääkaupungissa oli pahimmillaan melkoista vesipalloa. Koko päivän jatkunut kova sade aiheutti etenkin kentän laidoille kohtia, joihin pallo pysähtyi yllättäen.

Ottelun etenemisestä voit lukea tarkemmin Yle Urheilun seurannasta.

Ottelutapahtumat muuttuivat radikaalisti, kun Montenegron toppari Žarko Tomašević ajettiin kentältä Teemu Pukkiin kohdistuneiden rikkeiden ja kahden keltaisen kortin jälkeen jo 17. minuutilla.

Video: Žarko Tomaševićille nousee toinen keltainen kortti ja sitä myöten punainen.

Montenegron pelaajat kuumenivat varsinkin ensimmäisellä puoliajalla jatkuvasti ranskalaistuomari François Letexierin ratkaisuihin.

Rankkasateesta huolimatta tulisessa ottelussa jaettiin yhteensä yhdeksän keltaista korttia, ja lisäksi Montenegron päävalmentajalle Miodrag Radulovićille nousi punainen kortti 68. minuutilla.

Muun muassa tämä tilanne aiheutti hässäkän ensimmäisellä puoliajalla: Teemu Pukki osuu kädellään Marko Jankoviciin. Alivoimalle joutunut Montenegro yritti useissa tilanteissa kalastella suomalaisille varoituksia ja pelata aikaa. Kuva: EPA-EFE/All Over Press

Kapteeni Jovetic: "Toista rikettä olisi voinut katsoa läpi sormien"

Montenegron apuvalmentaja Srdan Kljajević jakoi ottelun jälkeen kommentteja maansa lehdistölle. Hän sanoi Pobjedan mukaan (siirryt toiseen palveluun), että punainen kortti "sekoitti kaiken".

– Mikään tappio ei ole kiva. Aloitimme ottelun kahdella keltaisella kortilla puolustajillemme, sitten tuli punainen, joten oli vaikeaa pelata Suomen kaltaista vastustajaa vastaan. Pidimme puolustuksen kasassa avausjakson, Kljajević pyöritteli.

Oliver Antman vastasi voittomaalista maajoukkuedebyytissään toisen jakson alussa. Kuva: Getty Images

Myös vaihdot sekoittivat Montenegron peliä. Loukkaantumisten ja punaisen kortin jälkeen tehtyjen taktisten muutosten takia Montenegro teki jo avausjaksolla kolme vaihtoa, kun sivuun tuli muun muassa kapteeni, Bundesliigan Hertha Berliniä edustava Stevan Jovetic.

Apuvalmentaja Kljajević kertoi, että Jovetic otettiin vaihtoon, koska Montenegro halusi vahvistaa keskikenttäänsä, jotta joukkue pystyisi hallitsemaan edes välillä palloa.

Jovetic kertoi ymmärtävänsä aikaisen vaihdon, sillä hänenkin mielestään vaikeissa olosuhteissa oli parempi vahvistaa keskikenttää. Erotuomarin päätöksiä hän kommentoi varovaisesti.

– Aloitimme ottelun hyvin, meillä oli maalipaikkamme. En halua kommentoida tuomaritoimintaa. Te näitte, mitä tapahtui. Mielestäni Tomaševićin toista rikettä olisi voinut katsoa läpi sormien, Jovetic pohti.

Myös Montenegron päävalmentajalle Miodrag Radunovicille nousi ottelussa punainen kortti. Kuva: Getty Images

Toisen jakson alussa Suomi ratkaisi ottelun loistavasti A-maajoukkuedebyytissään onnistuneen Oliver Antmanin sekä Benjamin Källmanin osumilla.

Montenegrolaislehtien mukaan Suomi sai sekoitettua Montenegron puolustuksen ottamalla toiselle jaksolle kehiin kolmannen hyökkääjään, Joel Pohjanpalon.

Vijesti-sivustolla harmiteltiin (siirryt toiseen palveluun), että Montenegro "menetti kaiken hyvän, mitä se oli saavuttanut kesäkuussa". Kesällä Montenegro aloitti Kansojen liigan ottamalla neljästä pelistä seitsemän pistettä, kun se kaatoi Romanian kahdesti ja pelasi tasan Bosnia-Hertsegovinaa vastaan.

Nyt Montenegro luisui lohkon kolmanneksi hävittyään Bosnialle ja Suomelle. Suomi nousi lohkon kakkoseksi, mikä voi tarkoittaa paikkaa EM-jatkokarsinnoissa, ellei EM-paikka aukea varsinaisista karsinnoista.

– Joukkueemme jotenkin selvisi vielä ensimmäisestä jaksosta, vaikka Suomi oli koko ajan vaarallisempi ja parempi, ja sai paikkoja Oliver Antmanin sekä Teemu Pukin kautta, Vijestissä kirjoitetaan.

Huuhkajat juhlii Benjamin Källmanin (vas.) 2–0-maalia. Kuva: Getty Images

Glen Kamaran tilannetta puidaan myös Montenegrossa

Ottelun jälkeen tuli uutinen, että Euroopan jalkapalloliitto Uefa on Suomen Palloliiton mukaan (siirryt toiseen palveluun) aloittanut tutkinnan Huuhkajien pelaajaan Glen Kamaraan kohdistuneesta rasistisesta käytöksestä Montenegro-ottelussa.

Myös Vijesti uutisoi aiheesta (siirryt toiseen palveluun).

– Tappio Suomea vastaan B-liigan viimeisessä, kaoottisessa ottelussa ei ole Montenegron jalkapallojoukkueen ainoa ongelma. Itse asiassa se on pieni ongelma, jos Uefan tutkinta osoittaa, että Suomen joukkueen pelaajaa Glen Kamaraa loukattiin ottelun aikana rasistisesti, lehti kirjoittaa.

Sivusto nostaa esille ensimmäisellä jaksolla nähdyn tilanteen, kun montenegrolaispelaajat yritti provosoida Kamaraa. Tilanne aiheutti keskiympyrään hässäkän, jonka setvimisessä menikin tovi.

Jutun pääkuvana olevalta videolta voit katsoa, millaista suukopua nähtiin jo ensimmäisellä puoliajalla. Alla olevalta videolta näet ottelun jälkeen tapahtuneen hässäkän.

Video: Tunteet kuumenivat vielä Montenegron ja Huuhkajien ottelun jälkeenkin.

Vijesti muistuttaa, että vuonna 2019 Uefa rankaisi Montenegroa katsojien rasistisesta käyttäytymisestä Englanti-ottelussa. Montenegro joutui pelaamaan yhden ottelun tyhjille katsomoille.

Alla olevalta videolta näet vielä ottelun maalit.

Montenegro–Suomi-ottelun kooste.

Lue lisää:

Huuhkajat nousi Montenegro-voitolla lohkon toiselle sijalle – valmennusjohdon ratkaisu ja debytantin esitys keräsivät asiantuntijoilta kiitosta

Rasismiepäily Huuhkajien ottelussa: Uefa tutkii Glen Kamaraan kohdistunutta rasistista käytöstä

Kommentti: Huuhkajien sankari Oliver Antman piti antamansa lupauksen – Markku Kanervan yllätysvalinta loisti valtavan tärkeässä voitossa

Suomi kaatoi Montenegron Antmanin ja Källmanin osumilla, Huuhkajat nousi lohkon toiselle sijalle – tämä on voiton merkitys

Suosittelemme sinulle