Hyppää sisältöön

Hyvinvointialue aikoo investoida lähivuosina lähes 118 miljoonalla Keski-Pohjanmaalla

Tulevien vuosien suurin panostus on sote-keskuksen rakentaminen.

Terveyskeskuspalveluille on kaivattu jo pitkään uusia tiloja Kokkolassa. Sote-keskuksen rakennustyöt pääsevät vauhtiin arvioiden mukaan vuonna 2024. Arkistokuva. Kuva: YLE/Ida-Maria Björkqvist

Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue aikoo investoida lähivuosina 117,9 miljoonalla eurolla.

Aluevaltuusto hyväksyi sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen investointisuunnitelman seuraavalle neljälle vuodelle maanantaina.

Investointisuunnitelma on vuosille 2023–2026.

Seuraavaksi suunnitelma lähtee kolmen eri ministeriön hyväksyttäväksi. Se kiertää valtiovarainministeriön, sisäministeriön ja vielä sosiaali- ja terveysministeriön. Vasta sitten investointipäätöksiä voidaan tehdä hyvinvointialueella.

Uudessa mallissa valtio ohjaa ja valvoo hyvinvointialueiden rahan käyttöä investoinneissa. Aiemmin päätökset on tehty itsenäisesti alueella.

Tulevien vuosien suurin investointi on uuden sote-keskuksen rakentaminen. Myös keskussairaalan osastojen peruskorjaus jatkuu.

Hyvinvointialueen on otettava lainaa investointeja varten 114,6 miljoonaa eli lainanottovaltuus ei kata suunnitelman kaikkia hankkeita. Siksi se edellyttää osittaista kassarahoitusta tai investointien leikkausta.

Lue myös:

Lähes 60 miljoonan sote-keskushanke nytkähti eteenpäin Kokkolassa

Uuden sote-keskuksen rakennustyöt vauhtiin Kokkolassa 2024?

Suosittelemme sinulle