Hyppää sisältöön

Kymiringin toimitusjohtaja vahvistaa: MotoGP-kisaa ei voi järjestää Iitin moottoriradalla kesällä 2023

MotoGP-sarjan omistava Dorna Sports ei ole vielä virallisesti julkistanut ensi vuoden kisakalenteria, mutta Iitin moottorirata ei ole kisakunnossa kalenterin valmistumiseen mennessä.

Droonikuva Kymiringin moottoriradasta.
Kymiringin toimitusjohtajan mukaan radan ja fasiliteettien laittaminen MotoGP-kuntoon vaatisi joitakin miljoonia euroja. Kuva Iitin moottoriradalta syyskuussa 2022. Kuva: Antro Valo / Yle
Sini Ojanperä
Avaa Yle-sovelluksessa

MotoGP-kisan järjestäminen ei ole mahdollista ensi kesänä Kymiringillä, sanoo ratayhtiön toimitusjohtaja Riku Rönnholm. MotoGP-sarjan omistava Dorna Sports ei ole vielä virallisesti julkistanut ensi vuoden kisakalenteria, mutta Rönnholmin mukaan Iitin moottorirata ei joka tapauksessa tule olemaan kisakunnossa kalenterin vahvistamiseen mennessä.

– Jotta Kymiring voisi olla ensi kesän kalenterissa, meillä pitäisi olla ratatarkastus kunnossa syys-lokakuun vaihteessa. Me emme ole tarkastuskunnossa, joten kyllä se silloin tarkoittaa myös sitä, ettemme voi olla ensi kesän kalenterissa, hän kertoo.

Kymiringin MotoGP-kisa peruttiin viime kesältä radan keskeneräisyyden vuoksi. Talousvaikeuksiin ajautunut Kymiring hakeutui kesällä yrityssaneeraukseen, eikä tarvittavia parannuksia rataan ole ollut varaa tehdä.

Saneerausohjelma ratkaisee

Kymiringin toimitusjohtaja Rönnholmin mukaan sitä, voisiko MotoGP-sarjan osakilpailua ajaa Kymiringillä 2024, päästään miettimään vasta, kun saneerausohjelma on vahvistettu.

– Joka tapauksessa MotoGP:n tai muun kansainvälisen kisan saaminen edellyttää sitä, että paikat ovat kunnossa. Jos vain pääsemme tekemään, ne on sinällään varmasti mahdollista saada kuntoon vuoteen 2024 mennessä.

Hän toteaa, että tällä hetkellä on vaikea arvioida tarkkaan, paljonko radan saattamien MotoGP-kuntoon maksaisi, koska kustannukset ovat nousseet. Kyse on kuitenkin miljoonista, ei kymmenistä miljoonista euroista.

Viime osakeannissa Kymiring sai koottua puolisen miljoonaa euroa lisärahoitusta.

Kymiringin toimitusjohtaja: Iitin rata ei ole valmis MotoGP-kisaan ensi kesänä
Sini Ojanperä haastattelee Kymiring oy:n toimitusjohtajaa Riku Rönnholmia moottoriradan tilanteesta.

Kansallisen tason moottoriurheilutapahtumia pystytään Riku Rönnholmin mukaan järjestämään Iitissä myös ensi kesänä melko pienillä lisätöillä.

Saksalainen Speedweek-sivusto ennakoi jo pari viikkoa sitten, että MotoGP-sarjan kisaa ei ajeta Kymiringillä ensi kesänä. Etelä-Suomen Sanomat uutisoi maanantaina Speedweekin artikkelista, ja Kymiring oy:n hallituksen uusi puheenjohtaja Ilkka Kivisaari kertoi lehdelle osanneensa odottaa, ettei KymiRing ole alustavassa kesän 2023 MotoGP-kalenterissa.

Lue myös:

Miljoonavelkainen moottoriurheilurata Päijät-Hämeessä ei kelpaa Moto-GP:lle, mutta ministeriöltä ei sille enää heru rahaa viimeistelyyn

Ratayhtiö Kymiring hakeutuu yrityssaneeraukseen: velkaa lähes 25 miljoonaa euroa

Suosittelemme