Hyppää sisältöön

Haminan kaupunginjohtajan pestiä haki 16 ihmistä – työryhmän puheenjohtaja pettyi saldoon ja 16 000 euroa maksaneen konsulttiyhtiön apuun

Uusi kaupunginjohtaja palkataan seitsemäksi vuodeksi.

Kellertävä kivirakennus, jossa torni.
Kaupunginjohtajan työpiste on Haminan Raatihuoneella. Arkistokuva. Kuva: Mikko Savolainen / Yle
Mirjam Tahkokorpi

Haminan kaupunginjohtajan määräaikaiseen virkaan on tullut 16 hakemusta. Hakuaika päättyi tiistaina.

Hakijoiden joukossa on esimerkiksi Haminan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Titta Erkkilä (sd.), Kymsoten palveluketjunjohtaja Ismo Korhonen sekä Haminan kasvatus- ja koulutusjohtaja Mikko Lumme.

Kaupunginjohtajan kelpoisuusvaatimuksena oli soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja käytännön kokemus menestyksekkäästi hoidetuista johtotehtävistä.

Kaupunginhallituksen nimeämä haastattelutyöryhmä kokoontuu torstaina käymään hakemukset läpi ja tekee sen jälkeen esityksen kaupunginhallitukselle. Kaupunginhallitus kokoontuu ensi viikon maanantaina päättämään jatkotoimenpiteistä.

Haastatteluryhmän puheenjohtaja pettyi

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja ja haastattelutyöryhmän puheenjohtaja Peter Muurman (ps.) olisi toivonnut enemmän hakuvaatimukset täyttäviä ehdokkaita myös oman organisaation ulkopuolelta.

– Se on pieni pettymys sen takia, että palkkasimme konsulttifirman tähän mukaan. Siellä ei näytä olevan konsulttifirman hankkimia hakijoita juuri ollenkaan.

Muurmanin mukaan kaupunki osti konsulttiyhtiö Mercuri Urvalilta rekrytointipalveluita 16 000 eurolla. Seuraavaksi haastattelutyöryhmä harkitsee, pidennetäänkö hakuaikaa.

– Olemme tähdänneet siihen, että saisimme uuden kaupunginjohtajan vuodenvaihteeseen mennessä. Pääasia on kuitenkin hyvä hakuprosessi ja hyvä valinta. Aikataulu on se, joka joustaa.

Uusi kaupunginjohtaja palkataan seitsemäksi vuodeksi.

Haminan pitkäaikainen kaupunginjohtaja Hannu Muhonen jää eläkkeelle ensi maaliskuussa, mutta hän jää pois töistä jo lokakuun jälkeen.

Lue lisää:

Haminan kaupunginjohtajaksi voi hakea syyskuun aikana – Uusi johtaja palkataan seitsemäksi vuodeksi

Haminan pitkäaikainen kaupunginjohtaja Hannu Muhonen jää eläkkeelle – suunnitelmissa työntekoa, mutta myös enemmän aikaa puolisolle

Suosittelemme sinulle