Hyppää sisältöön

Vaasan konsernijaosto keskusteli ratkaisuista sähkön hinnoitteluun tänään – puheenjohtaja ei allekirjoita Strandin kommenttia hinnanalennuksista

Vaasan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Joakim Strandin mukaan kaupungilla olisi varaa sähkön hinnanalennuksiin. Konsernijaoston puheenjohtaja ei täysin allekirjoita Strandin kommenttia.

Mansperson klädd i kostym och blå slips, ser in i kameran. I bakgrunden sommargrönska och husfasader.
Vaasan Sähkön hallitus päättää mahdollisista hinnanalennuksista marraskuussa. Kuva: Anna Ruda / Yle
Aliisa Uusitalo

Vaasan kaupungin konsernijaosto kokoontui tänään keskustelemaan Vaasan sähkön hinnoittelusta.

Konsernijaoston puheenjohtaja ja kaupunginvaltuuston jäsen Jorma Kivimäen (sd.) mukaan sähkön hinnoittelua puitiin kokouksessa tänään pitkään. Myös Vaasan sähkön toimitusjohtaja Stefan Damlin oli mukana konsernijaoston kokouksessa.

Konsernijaosto antaa Vaasan Sähkö Oy:lle ohjeen, että hinnat selvitetään ja mahdollisuuksien mukaan kohtuullistetaan.

Kivimäen mukaan Vaasan Sähkön hallitus vastaa loppupeleissä hinnoittelusta. Uudesta hinnasta päätetään mahdollisesti marraskuun puolessa välissä.

Hintojen nostaminen ei tässä vaiheessa ole Kivimäen mukaan mahdollista, mutta täysin varmaa hintojen aleminen ei kuitenkaan ole.

– Tällä hetkellä näyttää, että edellytykset hintojen alentamiselle ovat olemassa. Sekä Olkiluoto 3:n toteutuminen että valtion verovähennyksien astuminen voimaan vaikuttavat asiaan, Kivimäki sanoo.

Kivimäki ei allekirjoita Strandin kommenttia: "Aika rohkeasti sanottu"

Vaasan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Joakim Strandin (r.) mukaan kaupungilla olisi varaa tarjota sähkön hinnanalennuksia asukkailleen.

Hänen mukaansa kaupungin verotulot ylittävät aiemmin laaditun budjetin, mikä mahdollistaisi hintojen laskemisen.

Kivimäen mielestä Strandin kommentti on melko rohkea.

– Se oli aika rohkeasti sanottu. En itse allekirjoittaisi.

– Tässä vaiheessa ei vielä tiedetä Vaasan kaupungin lopputulemaa. Esimerkiksi hyvinvointikuntayhtymältä on vielä tulossa iso lasku, ja menotkin ovat ylittyneet, Kivimäki toteaa.

Vaasan Sähkön hallituksessa on Kivimäen mukaan myös puhuttu mahdollisuudesta alentaa hintoja Vaasan sähköverkon asiakkaille. Juridinen puoli asialle on kuitenkin selvitettävä ensin. Vaasan Sähkön asiakkaista noin puolet on muualta kuin Vaasasta.

Ratkaisuja halutaan Kivimäen mukaan kovasti sekä kaupungilla että Vaasan Sähköllä.

– Kyseessä ovat kuitenkin paikalliset, pitkäaikaiset asiakkaat, joten totta kai helpotusta heille toivotaan, hän sanoo.

Lue lisää:

Vaasan sähkön hintoihin voi tulla alueellisia helpotuksia – valtuuston puheenjohtaja Joakim Strand: ”Kaupungilla on varaa auttaa talouksia”

Kaupunginhallitus kuuli maanantaina Vaasan sähkön toimitusjohtajaa – Maria Tolppasen mukaan sähköyhtiötä ohjeistaa konsernijaosto

Suosittelemme sinulle