Hyppää sisältöön

Uefan tutkinta Glen Kamaraan kohdistuneesta rasistisesta käytöksestä on päättynyt – Casagrande: "Kamara ei halua tehdä tästä sen isompaa numeroa"

Palloliiton pääsihteerin mukaan otteludelegaatin raportissa ei ole mitään sellaista, joka antaisi aihetta jatkotutkintaan.

Tunteet kuumenivat Montenegron ja Huuhkajien ottelun jälkeen
Tunteet kuumenivat Montenegron ja Huuhkajien ottelun jälkeen
Sakari Lund

Suomen Palloliiton pääsihteerin Marco Casagranden mukaan Euroopan jalkapalloliitto Uefan aloittama tutkinta Glen Kamaraan kohdistuneesta mahdollisesta rasistisesta käytöksestä Montenegro-ottelussa on päättynyt.

– Otteluissa on aina otteludelegaatti ja tuomari, jotka antavat oman raporttinsa. Erityisesti otteludelegaatin raportti on määräävä. Hänen raportissaan ei kuitenkaan ole mitään sellaista, joka antaisi aihetta jatkotutkintaan. Tutkinta on siis käytännössä päättynyt, Casagrande sanoi Yle Urheilulle.

Casagranden mukaan otteludelegaatti keskustelee tuomarin ja pelaajien kanssa. Näissä keskusteluissa ei tullut ilmi sellaista, että voitaisiin todeta perusteltua epäilyä rasismista.

TV-kuvissa näkyi ottelun aikana ja jälkeen tilanteita, joissa Kamara käy sananvaihtoa Montenegron pelaajien kanssa. Muut Suomen pelaajat hakivat pois tolaltaan olevan Kamaran tilanteesta. Palloliitto tiedotti yöllä, että Uefa on aloittanut tutkinnan Kamaraan kohdistuneesta rasistisesta käytöksestä.

– On vaikea sanoa tarkalleen, mitä kentällä on sanottu pelaajien kesken. Kaikki näkivät, että Glen tuohtui vahvasti ja siellä käytiin välienselvittelyä. Varmasti puolin ja toisin on sanottu jotakin. Mielipiteitä vaihdettiin käsitykseni mukaan vielä pukukoppikäytävällä, Casagrande totesi.

– Olemme puhuneet asiasta pelaajiemme ja erityisesti Kamaran kanssa. Hän ei halua tehdä tästä sen isompaa numeroa.

Palloliiton illalla julkaiseman tiedotteen mukaan Uefan järjestelmässä tutkinnan käynnistäminen edellyttää pelaajan vahvistusta tai pelaajan omaa ilmoitusta asiassa tai toisten pelaajien, toimihenkilöiden tai erotuomareiden vahvistusta asialle. Kamara ei halua tehdä asiasta virallista ilmoitusta Uefalle eikä kommentoida asiaa.

Palloliiton lakimies ja kilpailutoiminnan johtaja Pekka Soini tarkensi myöhemmin Yle Urheilulle, että vain kohteena oleva henkilö (Kamara) on kuullut sanotun ja ilmoittanut, ettei halua viedä asiaa eteenpäin, ja Palloliitto kunnioittaa hänen päätöstään. Soinin mukaan ottelun erotuomarin velvollisuus olisi ollut raportoida asiasta eteenpäin, jos hän olisi kuullut sanotun.

Huuhkajat julkaisi illalla rasismin tuomitsevan twiitin.

Lue myös:

Rasismiepäily Huuhkajien ottelussa: Uefa tutkii Glen Kamaraan kohdistunutta rasistista käytöstä

Huuhkajat nousi Montenegro-voitolla lohkon toiselle sijalle – valmennusjohdon ratkaisu ja debytantin esitys keräsivät asiantuntijoilta kiitosta

Suomi kaatoi Montenegron Antmanin ja Källmanin osumilla, Huuhkajat nousi lohkon toiselle sijalle – tämä on voiton merkitys

Suosittelemme sinulle