Hyppää sisältöön

Bussinkuljettaja vaati nuorta isää todistamaan, että vaunuissa on vauva – liikennöitsijä pyytää nyt anteeksi

Länsilinjoilla asiasta tullut palaute on otettu vakavasti. Yhtiö pyytää tapahtunutta anteeksi sosiaalisen median julkaisussa.

Länsilinjat liikennöi lukuisia Nysse-linjoja Pirkanmaalla. Kuva varikolta on vuodelta 2020. Kuva: Miikka Varila / Yle
Heli Mansikka

Bussiyhtiö Länsilinjat on esittänyt julkisen pahoittelun isälle, joka kertoo kokeneensa epäasiallista käytöstä yhtiön bussissa Tampereen seudulla.

Lastenvaunujen ja kahden kuukauden ikäisen vauvansa kanssa liikkeellä ollut 20-vuotias isä kertoo Facebookissa, että bussin kuljettaja oli epäillyt isää siitä, että vaunuissa ei ole lasta. Kuljettaja oli huutaen vaatinut heittämään "paketit" pois vaunuista. Nuoren isän kokemuksista kertoi ensin Iltalehti (siirryt toiseen palveluun).

Länsilinjojen toimitusjohtaja Terhi Penttilä kertoo, että on lukenut isän päivityksen ja saanut tiedon siitä, että samasta asiasta on tullut palautetta suoraan yhtiölle.

– Halusin, että yhtiönä pyydämme anteeksi sitä, mitä siellä on jouduttu kokemaan. Pahoittelut ja anteeksipyyntö on ensimmäinen, mitä voimme tehdä, Penttilä sanoo.

Länsilinjat julkaisi anteeksipyynnön tiistai-iltana omalla Facebook-sivullaan (siirryt toiseen palveluun).

Yhtiö arvostaa asiakkailta tulevaa palautetta

Penttilän mukaan asia otetaan yhtiössä vakavasti. Kuljettajaa tullaan kuulemaan ja hänen kanssaan keskustellaan asiasta.

– Meillä on lähtökohtana, että yritämme välttää kollektiivista palautetta, että "nyt kaikkien kuljettajien täytyy kiinnittää huomiota tähän asiaan". Uskomme, että kun asioihin tartutaan henkilökohtaisesti, asiat menevät perille.

Penttilä arvostaa yhtiölle tulevaa palautetta.

– On todella hienoa saada palautetta, oli sitten kyse tällaisista ikävistä asioista tai joskus mukavammistakin tapauksista. Oman työpöydän takaa ei ole näkymää sinne asiakaspalveluun ja siksi nämä ovat meille todella tärkeitä asioita. Ne antavat myös syyn ja aiheen käydä keskustelua työntekijöiden kanssa laajemminkin.

Tamperelaisäiti on todistanut vaunujen väärinkäyttöä

Pääkirjasto metson pysäkillä lastenvaunujen kanssa bussia odottanut Anniina Saunajoki ei ole itse kokenut ongelmia vaunujen kanssa matkustaessaan. Hän pitää mahdollisena, että kuljettajat suhtautuvat vaunujen kanssa liikkuviin miehiin ja naisiin eri tavalla.

Saunajoki kertoo nähneensä, kuinka bussissa on oltu lastenvaunujen kanssa eikä lasta ollut kyydissä.

– Vaunut olivat täynnä ruokaostoksia ja siitä kyllä näki ettei sisällä ollut lasta. Varmasti aiheuttaa kuljettajissa närää, jos systeemiä käytetään systeemiä hyväksi.

Anniina Saunajoen bussimatkat lastenvaunujen kanssa ovat sujuneet ilman ongelmia. Kuva: Juha Kokkala / Yle

Onko sinulla uutisvinkki tai kuvasitko uutistilanteen? Lähetä vinkki osoitteeseen tampere@yle.fi.

Voit keskustella aiheesta torstaihin 29.9. kello 23 saakka.

Suosittelemme sinulle