Hyppää sisältöön

TYKSin sairaala-alueen uudisrakentaminen keskeisellä sijalla hyvinvointialueen investointisuunnitelmassa – investointeja lähivuosina lähes puolella miljardilla

Psykiatrisen sairaalan ykkös- ja kakkosvaihe nielevät yhteensä lähes 150 miljoonaa euroa. T-sairaalan laajennus maksaa 50 miljoonaa euroa.

Tehys uppsägningsbuss står parkerad utanför T-sjukhuset vid ÅUCS.
T-sairaalan noin 50 miljoonan euron laajennus sisältyy hyvinvointialueen investointisuunnitelmaan. Arkistokuva. Kuva: Isabel Nordberg / Yle
Hannu Vähämäki

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen investointitarpeet ovat tulevan neljän vuoden osalta noin 420 miljoonaa euroa. Rakentamisen osuus summasta on 320 miljoonaa.

Hyvinvointialueen omissa investointihankkeissa keskiössä on Turun yliopistollisen keskussairaalan alueen lisärakentaminen. Psykiatrisen sairaalan ykkös- ja kakkosvaihe nielevät yhteensä noin 150 miljoonaa euroa. T-sairaalan laajennus maksaa noin 50 miljoonaa. Investointikauden lopulla alkaisi myös nykyisen U-sairalan purkamisen ja uudisrakentamisen suunnittelu.

Pitkään odotettu Salon sairaalan uudistaminen on pääsemässä vauhtiin ensi vuonna. Kustannusarvio on noin 60 miljoonaa euroa.

Listalla on mukana myös investointikohteita, joihin hyvinvointialue on tulossa vuokralaiseksi. Tällaisia ovat etenkin kuntien ja yksityisten toimijoiden vanhuspalveluihin kohdistamat hankkeet, kuten Salon Alhaisten senioritalo, Loimaan Vapaudenkadun palvelutalo ja Laitilan Valkojärventien palvelutalo.

Aluehallitus hyväksyi vuosien 2023–2026 investointisuunnitelman tiistai-iltana. Seuraavaksi se matkaa ministeriöiden käsittelyyn.

Lue lisää:

Varsinais-Suomen hyvinvointialue aloittaa aikataulussa, vaikka tietojärjestelmäongelmat aiheuttavat kiusaa ja haasteita

Varsinais-Suomen hyvinvointialue valmistautuu massiiviseen palkanlaskentaurakkaan – 23 000 henkilöä siirtyy yhden katon alle

Suosittelemme sinulle