Hyppää sisältöön

Ykkösaamussa presidentti Sauli Niinistö – mitä haluaisit kysyä häneltä?

Nord Stream -kaasuputkien räjähdykset, Venäjän armeijan osittainen liikekannallepano, Itä-Ukrainan alueiden liittäminen Venäjään. Nämä ovat viime päivien uutisia ja lauantain Ykkösaamun aiheita.

Sauli Niinistö.
Kuva: Daniel Olin / Yle
Tarja Oinonen

Nord Stream -kaasuputkien räjähdykset Tanskan ja Ruotsin talousalueilla hätkähdyttivät alkuviikosta. Kaasu virtaa nyt Itämereen ja ilmakehään.

Poliitikot puhuvat sabotaasista, johon kykenee vain valtiollinen toimija, mutta Venäjää ei haluta syyttää ilman todisteita. Venäjä puolestaan on vaatinut YK:n turvallisuusneuvoston koolle. Sosiaalisessa mediassa käy kiivas väittely, mikä taho putket on räjäyttänyt.

Perjantaina Venäjän presidentti Vladimir Putinin odotetaan pitävän tärkeän puheen, ja Venäjän Ukrainalta valtaamat alueet on määrä liittää Venäjään.

Edellisessä puheessaan reilu viikko sitten Putin kertoi osittaisesta liikekannallepanosta ja sanoi Venäjän olevan sodassa länttä vastaan. Liikekannallepano on saanut nuoret miehet pakenemaan Venäjältä sankoin joukoin muun muassa Georgiaan ja Kazakstaniin – ja vähemmässä määrin myös Suomeen.

Suomen hallitus on päättänyt sulkea Suomen ja Venäjän välisen rajan venäläisturisteilta. Päätös tulee voimaan torstaina keskiyöllä.

TV1:n ja ja Yle Radio 1:n Ykkösaamun suorassa lähetyksessä lauantaina 1.10. klo 10.05. alkaen vieraana on presidentti Sauli Niinistö. Seija Vaaherkumpu haastattelee.

Presidentti Niinistölle voit lähettää kysymyksiä sähköpostitse osoitteella TV1.ykkosaamu@yle.fi tai alla olevalla lomakkeella.

Kysely ei ole enää käytettävissä.

Suosittelemme sinulle