Hyppää sisältöön

Kanta-Hämeen hyvinvointialue aloittaa ilman hallintojohtajaa – sen sijaan tarvittaisiin yksi uusi virka

Hyvinvointialueelle on valittu henkilöstö- , talous- ja tietohallintojohtajat sekä rahoitus- ja investointijohtaja, jolle virkaa vasta esitetään perustettavaksi. 

Kanta-Hämeen hyvinvointialuejohtaja Olli Naukkarinen katsoo, että hallintojohtajan virka voidaan jättää nyt täyttämättä. Kuva: Harri Oksanen / Yle
Nina Keski-Korpela

Oma Hämeen konserni- ja tukipalveluihin oli julkisessa haussa viisi johtajavirkaa. Hallintojohtajan, henkilöstöjohtajan, talousjohtajan, tietohallintojohtajan ja viestintäjohtajan tehtäviin tuli yhteensä 128 hakemusta.

Hyvinvointialuejohtaja Olli Naukkarinen on keskiviikkona valinnut viranhaltijat henkilöstö-, talous- ja tietohallintojohtajien tehtäviin. Viestintäjohtajan virkaan valitaan henkilö perjantaina. Hallintojohtajan virka jätetään nyt täyttämättä.

– Muutostilanne, jossa olemme, on monimutkainen kokonaisuus. Päädyin pitkän harkinnan jälkeen kokonaisjärjestelyyn, jossa yritämme aloittaa ilman tätä virkaa. Asia voi tulla ajankohtaiseksi myöhemmin. Yritämme hyvin tarkkaan pitää huolen siitä, että meillä on riittävä osaaminen, mutta toisaalta ei muodostuisi tarpeettomia johtajapositioita, perustelee Naukkarinen Oma Hämeen tiedotteessa.

Uutta virkaa esitetään perustettavaksi

Hyvinvointialuejohtaja esittää perustettavaksi johtajaviran, jonka vastuualueena ovat rahoitus ja investoinnit. Naukkarinen esittää virkaan Petrus Kukkosta. Hän työskentelee tällä hetkellä valmistelutoimistossa projektijohtajana, vastuualueinaan Oma Hämeen rahoitus, omaisuus, investoinnit ja talouden suunnittelu.

Naukkarinen kertoo Ylelle haluavansa painottaa johtajavalinnoissa nyt taloutta.

– Tästä on tulossa erittäin työläs kokonaisuus: kaikille uusi rahoitusmalli, lisäksi käynnissä on lainanottovaltuusmenettely valtiovarainministeriön kanssa. Jos yritetään saada ensi vuonna paatti pysymään pinnalla, niin päädyin jakamaan talouden johtajuuden kahteen kokonaisuuteen. Kokonaisuus tulee aloitusvaiheessa olemaan niin laaja.

Todennäköisesti uudessa virassa on kyse on pysyvästä tehtävästä.

Hallintojohtajalle kaavaillut tehtävät saadaan jaettua nyt valituille johtajille ja siirtyvistä organisaatioista tuleville noin neljälle, viidelle henkilölle, jolloin kokonaisuus ei tarvitse erillistä vetäjää.

Uudet johtajat aloittavat mahdollisimman pian

Henkilöstöjohtajaksi on valittu terveystieteiden maisteri Johanna Bjarregård-Madsen, joka työskentelee nyt Siun soten henkilöstöjohtajana.

Talousjohtajaksi on valittu Eteva kuntayhtymän toimitusjohtaja Sampo Salo. Aiemmin Salo on toiminut vammaispalveluja tuottavan Etevan talousjohtajana ja sitä ennen Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymän talousjohtajana.

Tietohallintojohtajaksi on valittu diplomi-insinööri Toni Suihko, 2M IT:n liiketoimintajohtaja. Suihko oli perustamassa tietohallintoa Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksoteen, jonka tietohallintojohtajana hän työskenteli vuosina 2008-2021.

Valitut aloittavat tehtävissään niin pian kuin se on heille mahdollista.

Suosittelemme sinulle