Hyppää sisältöön

Laakkosen autoliiketoiminnot ostanut ruotsalainen Hedin Automotive irtisanoo enintään 70 – toimipisteiden sulkeminen ei tapetilla

Muutosneuvotteluiden piirissä oli lähes 600 työntekijää. Neuvottelut koskivat kaikkia Suomen toimintoja ja kaikkia 19 autoliikettä.

Autoliikkeitä Suomessa pyörittävä Hedin Automotive organisoi toimintojaan uudelleen. Kuvituskuva. Kuva: Mårten Lampén / Yle

Muutosneuvottelut ruotsalaisomisteisessa Hedin Automotive Oy:ssä ja sen kahdessa tytäryhtiössä päättyivät maanantaina.

Taloudellisista ja tuotannollisista syistä järjestettyjen neuvotteluiden lopputuloksena enintään 70 henkilöä irtisanotaan. Neuvottelujen piirissä oli 591 työntekijää. Neuvottelut koskivat kaikkia Suomen toimintoja ja kaikkia 19 autoliikettä.

– Neuvotteluiden tavoitteena on yhtiön toimintojen uudelleenorganisointi ja kannattavuuden parantaminen, toteaa Hedin Automotive Oy:n toimitusjohtaja Mikko Mykrä.

Mykrä kertoo, että muutosneuvotteluiden lopputuloksena syntyi myös lukuisia uusia tehtäviä, joita tarjotaan työntekijöille. Mykrän mukaan nyt päättyneissä muutosneuvotteluissa ei keskusteltu toimipisteiden sulkemisesta.

Joensuulainen Kauppahuone Laakkonen Oy myi koko autoliiketoimintansa toukokuussa ruotsalaiselle Hedin Mobility Groupin perustetulle tytäryhtiölle Hedin Automotive Oy:lle.

Kaupan myötä ruotsalaisyritys laajensi toimintaansa Suomeen.

Hedin Mobility Group -konserni on yksi Euroopan suurimmista yksityisomisteisista autokaupan toimijoista. Konsernin palveluksessa on yli 5 000 henkilöä ja yhtiö toimii yli 200 toimipaikassa 12 eri maassa. Konsernin liikevaihto vuonna 2021 oli 2,8 miljardia euroa ja se myi yli 125 000 autoa.

Konserni edustaa yli 30 automerkkiä

Lue lisää:

Laakkonen on myynyt koko autoliiketoiminnan Ruotsiin – autotehtaat saattavat ottaa myös myynnin haltuunsa jatkossa

Suosittelemme sinulle