Hyppää sisältöön

KuPSin unelma Mestarien liigan lohkovaiheesta kariutui niukasti – yksi pelaaja oli liikaa: "Ottelupari olisi ansainnut rankit"

Itävaltalainen St. Pölten voitti KuPSin jatko-ottelun jälkeen yhteismaalein 3–2.

St. Pöltenin voittomaali
St. Pöltenin voittomaali

Kuopion Palloseuran hurja taistelu ei aivan riittänyt historialliseen naisten Mestarien liigan lohkovaiheen paikkaan. Itävaltalainen St. Pölten eteni lohkovaiheeseen jatko-ottelun jälkeen yhteismaalein 3–2. Paikka lohkovaiheessa olisi ollut suomalaisittain historiallinen.

KuPS oli hävinnyt kotiottelunsa 0–1 ja se joutui vaikeaan paikkaan, kun itävaltalaiset siirtyivät omassa kotipelissään 1–0-johtoon. Anni Hartikainen ja Aino Kröger iskivät kuitenkin maaleillaan kuopiolaiset johtoon jo ennen taukovihellystä.

KuPS teki kaksi maalia avauspuoliajalla. Kuva: Tom Seiss/SPP/Shutterstock/All Over Press

KuPS oli ollut hallitsevampi osapuoli kotiottelussaan ja myös tämän illan ottelun avauspuoliajalla, mutta toisella puoliajalla St. Pölten paransi otteitaan ja loi painetta KuPSin maalille. Toisella puoliajalla ei kuitenkaan maaleja nähty. KuPS oli 90 minuutin jälkeen parempi 2–1 ja yhteismaalit olivat 2–2.

Ratkaisu siirtyi jatko-otteluun. Siinä ei kovin vaarallisia tilanteita nähty, kunnes aivan viime minuuteilla Mateja Zver laukoi komean voittomaalin St. Pöltenille. Zver teki joukkueensa kaikki kolme maalia otteluparissa kaukolaukauksilla.

Mateja Zver laukoi upeita maaleja otteluparissa. Kuva: Tom Seiss/SPP/Shutterstock/All Over Press

– Ottelupari olisi ansainnut rankit. Älytön eka jakso meiltä, olimme tosi hyviä. He pystyivät toisella jaksolla muuttamaan peliään emmekä pystyneet siihen ihan vastaamaan, KuPSin päävalmentaja Ollipekka Ojala sanoi Yle Urheilulle.

– Jatkoaika oli vähän selviytymistä, että pääsisimme rankeille, mutta heidän yksi pelaajansa teki eron tässä otteluparissa. Huikeita maaleja tänään, varsinkin viimeinen.

KuPSilta puuttuivat ottelusta joukkueen maalitykit Lavdije Begolli ja Gentjana Rochi. Begolli on loukkaantumisen takia koko loppukauden sivussa ja Rochi kärsi pelikieltoa. Se näkyi varsinkin ottelun loppua kohti.

– Meillä on hyviä pelaajia penkillä, mutta aika samantyylisiä pelaajia. Ei ollut hirveästi vaihtoehtoja, emme pystyneet muuttamaan peliä vaihdoilla.

– Tämä pistää pelaajat tekemään hommia vielä enemmän ensi talvena. Ensi vuonna haluamme olla joukkue, joka tuossa kentällä juhlii.

Katso ottelun voittomaali pääkuvana olevalta videolta. Alta voit katsoa ottelun muut maalit.

St. Pölten siirtyy johtoon.
KuPSin tasoitusmaali.
Aino Kröger vie KuPSin johtoon.

Lue myös:

KuPS kärsinyt huonosta onnesta huipputärkeän pelin alla – molemmat maalitykit sivussa ratkaisevasta ottelusta, päävalmentajalle kävi tapaturma kotona

KuPS uusi jalkapallon naisten Suomen mestaruutensa – dramaattinen loppuratkaisu Helsingissä sai Kuopiossa aikaan riemastuneen reaktion

Suosittelemme sinulle