Hyppää sisältöön

Finnair varautuu lentojen vähentymiseen pysyvästi – Suomesta lähdössä jopa 120 työpaikkaa

Neuvottelut voivat johtaa noin 200 työpaikan vähentymiseen globaalisti. Niiden piirissä ei ole lentävää henkilöstöä.

Finnair perustelee muutosneuvotteluita Venäjän ilmatilan sulkeutumisella. Kuva: Jorge Gonzalez / Yle
Marika Harjumaa,
Jari Tanskanen,
Pekka Pantsu

Finnair aloittaa muutosneuvottelut eli entiset yt-neuvottelut, jotka voivat johtaa noin 200 työpaikan vähentymiseen globaalisti. Suomessa vähentyisi 120 työpaikkaa.

Neuvotteluiden piirissä on Suomessa noin 770 henkilöä.

– Tarkoituksena on palauttaa Finnairin kannattavuus kriisivuosien jälkeen, sanoo Finnairin henkilöstöjohtaja Johanna Karppi.

Finnairilla on Suomessa ja sen ulkopuolella yhteensä noin 5 300 työntekijää. Neuvottelut eivät koske lentävää henkilöstöä tai muita täysin operatiivisissa tehtävissä toimivia. Sen sijaan yhtiön johdossa sekä päällikkö-, asiantuntija- ja toimihenkilötehtävissä työskentelevien määrä vähenee.

Finnair perustelee tiedotteessaan (siirryt toiseen palveluun) muutosneuvotteluita Venäjän ilmatilan sulkeutumisella. Tulevina vuosina Finnair lentää huomattavasti vähemmän, kuin pandemiaa edeltävänä aikana.

Finnairin uusi strategia lisää lentoja Intiaan, Lähi-Itään ja Pohjois-Amerikkaan, mutta nämä lennot eivät riitä korvaamaan Venäjän ylilentokiellon takia peruuntuneita yhteyksiä. Yhtiö on kertonut suunnittelevansa laivaston pienentämistä, mikä tarkoittanee laajarunkokoneiden vähentämistä ja pienempien koneiden hankkimista Euroopan liikenteeseen.

Samalla yhtiö lisää yhteistyötä oneworld-allianssiin kuuluvien lentoyhtiöiden, kuten Qatar Airwaysin kanssa. Se voi tarkoittaa esimerkiksi enemmän yhteistyölentoja, jotka operoidaan muiden yhtiön koneilla.

Finnairin henkilöstöjohtaja Johanna Karppi sanoo, että tarkoituksena on palauttaa Finnairin kannattavuus kriisivuosien jälkeen,

Lue myös:

Finnair palaa kotimaan vähäliikenteisille lentoreiteille – yhtiö voitti valtion kilpailutuksen

Finnairille tulossa kolmas tappiollinen vuosi – toimitusjohtaja: "Laivastoa pitää arvioida uudelleen ja Aasian painoarvoa vähentää"

Finnairin toimitusjohtaja: Yhtiön uusi strategia lisää lentoja Intiaan ja Pohjois-Amerikkaan

Suosittelemme sinulle