Hyppää sisältöön

Valmetin Rautpohjan tehdas Jyväskylässä on saanut kaksi isoa tilausta tällä viikolla – työntekijöitä palkataan jatkuvasti lisää

Valmet on kertonut kahdesta tilauksesta, joista toinen on erityisen merkittävä. Valmet toimittaa päällystetyn kartongin valmistuslinjan asiakkaalleen Aasiaan.

Valmetin tehtaalla Jyväskylän Rautpohjassa on erittäin hyvä tilauskanta. Kuva: Niko Mannonen / Yle
Marja Roiha

Konepajayhtiö Valmetin Rautpohjan tehtaalla Jyväskylässä on hyvät työllisyysnäkymät.

Valmet on kertonut tällä viikolla kahdesta tilauksesta (siirryt toiseen palveluun), joista toinen on erityisen merkittävä. Valmet toimittaa päällystetyn kartongin valmistuslinjan, (siirryt toiseen palveluun) automaation ja teollisen internetin ratkaisuja asiakkaalleen Aasian ja Tyynenmeren alueelle.

Tilauksen arvoa ei julkisteta, mutta tämän laajuinen hanke on tyypillisesti arvoltaan noin 140–180 miljoonaa euroa.

– Tilausten myötä Rautpohjan tehtaalla on täystyöllisyys vuoden 2023 loppuun asti, sanoo Paperit-liiketoimintalinja johtaja Jari Vähäpesola Valmetilta.

Rautpohjan tehdas työllistää tällä hetkellä 1538 ihmistä, ja lisäksi noin 300 henkilöä työskentelee alihankkijoille.

– Palkkaamme työntekijöitä lisää Rautpohjan tehtaalle jatkuvasti, sillä tehtaan on kirittävä tuotantoa, jota ajettiin alas toukokuisen tulipalon takia, kertoo Vähäpesola.

Vähäpesolan mukaan tulipalo ei vaikuta enää Valmetin tuotantoon, mutta rakennuksen vaurioiden korjaus jatkuu edelleen. Muun muassa telojen testaus tehdään lähellä asiakasta, sillä sitä toimintoa ei tehdä tulipalon takia toistaiseksi Rautpohjan tehtaalla Jyväskylässä.

Lue lisää:

Jyväskylässä Valmetin tehtaan työntekijät ovat päässeet suurpalon jäljiltä takaisin töihin – tehtaalle saatetaan tarvita myös lisätyövoimaa

Valmetin tehtaalla testattiin paperikoneen telaa, kun suurpalo syttyi – vielä ei tiedetä, milloin työt palopaikalla jatkuvat

Suosittelemme sinulle