Hyppää sisältöön

Senaatti-kiinteistöt ja SOK myyvät Kuopion kirjatalon kiinteistön

Rakennuksessa toimivalle varastokirjastolle suunnitellaan uutta toimitaloa Kuopioon. Kiinteistö on pinta-alaltaan yli 15 000 neliömetriä.

Kuopion kirjatalo maisemassa.
Senaatti-kiinteistöt ja SOK myyvät Kuopiossa osoitteessa Päivärannantie 10 sijaitsevan toimisto- ja logistiikkakiinteistön. Kuva: Senaatti-kiinteistöt
Helmi Nykänen

Kuopion kirjatalon kiinteistö on laitettu myyntiin. Senaatti-kiinteistöt ja Suomen Osuuskauppojen keskuskunta SOK ovat käynnistäneet tänään torstaina tarjouskilpailun vuonna 1975 valmistuneesta toimisto- ja logistiikkakiinteistöstä, joka sijaitsee osoitteessa Päivärannantie 10.

Myytävään kokonaisuuteen kuuluu myös Senaatti-kiinteistöjen omistama tontti. Kiinteistön kokonaispinta-ala on 15 535 neliömetriä ja tontti 37 000 neliömetriä. Voimassa olevassa asemakaavassa tontti on määritelty teollisuus-, varasto-, liike- ja toimistorakennusten korttelialueeksi.

Rakennuksessa toimivalle varastokirjastolle suunnitellaan uutta toimitaloa Kuopioon. Varastokirjaston toiminta jatkuu tiloissa, kunnes uusi toimitalo valmistuu arviolta vuoden 2025 alkuun mennessä.

Varastokirjasto on opetus- ja kulttuuriministeriön alainen valtakunnallinen kirjasto, joka palvelee tieteellisiä, yleisiä ja muita kirjastoja.

Lue myös:

Varastokirjastolle uusi toimitalo Kuopioon

Suosittelemme sinulle