Hyppää sisältöön

Aamulehti: Tamperelainen yrittäjäryhmä osti konkurssiin menneen Pyynikin käsityöläispanimon toiminnan

Pyynikin käsityöläispanimo asetettiin syyskuussa Pirkanmaan käräjäoikeudessa konkurssiin ja yhtiölle pyrittiin löytämään uusi ostaja. 

Tammikuussa kerrottiin, että Pyynikin käsityöläispanimo on ajanut alas oluentuotannon lähes kokonaan Tampereen Raholassa. Kuva: Marjut Suomi / Yle

Noin kymmenen henkilön tamperelainen yrittäjäryhmä on ostanut Pyynikin käsityöläispanimon, kertoo Aamulehti. (siirryt toiseen palveluun)

Ostajaryhmän puhemiehenä toimii tamperelainen yrittäjä Samu Saarikoski.

Kauppa käsittää ostajaryhmän mukaan kaiken muun paitsi konkurssipesän haltuun jäävät vanhan Tampereen Raholan panimon koneet ja laitteet. Tampereella olleet kymmenen ja Viron Haljalan panimossa työskennelleet 20 työntekijää siirtyvät Aamulehden mukaan uuden omistajan palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

Pyynikin käsityöläispanimo asetettiin syyskuussa Pirkanmaan käräjäoikeudessa konkurssiin ja yhtiölle pyrittiin löytämään uusi ostaja.

Yhtiöllä on peräti yli 10 000 osakasta. Varoja voidaan palauttaa omistajille vasta, kun yhtiön kaikki velat on katettu.

Yhtiöllä on yli kolme miljoonaa euroa velkaa, josta vajaa puolet verottajalle.

Panimo kasvoi viime vuosina nopeasti ja sai tuotteitaan kaupaksi myös kansainvälisesti. Sitten alkoivat talousvaikeudet. Maksuvaikeuksia on pahentanut viileä kesä, ravintoloiden hidas avautuminen koronan jälkeen ja Ukrainan sodan nostamat hinnat.

Lue lisää:

Pyynikin käsityöläispanimo konkurssiin: Yli 10 000 osakasta uhkaa jäädä ilman rahojaan, tuotteita yritetään vielä myydä

Nosteessa ollut Pyynikin käsityöläispanimo on taas ilman toimitusjohtajaa – ilman miljoonasijoitusta yhtiö on ajautumassa konkurssiin

Suosittelemme sinulle