Hyppää sisältöön

Kalle Rovanperällä loistava päivä! Suomalainen huippuasemissa vaikeasta lähtöpaikasta huolimatta – pahin vastustaja vain kahden sekunnin päässä

Kalle Rovanperällä oli mainio päivä Uuden-Seelannin MM-rallissa, vaikka suomalainen joutui ensimmäisenä reitille. Rovanperä on neljäntenä, vain seitsemän sekunnin päässä kärjestä. Katso kuvaa klikkaamalla, miten Rovanperä ajoi EK 6:n pohja-ajan.

EK 6: Rovanperä takoi pohjat
EK 6: Rovanperä takoi pohjat

Toyotan suomalaiskuljettaja Kalle Rovanperä on herkullisissa asemissa Uuden-Seelannin MM-rallissa. Rovanperä on perjantain jälkeen neljäntenä, mutta vain seitsemän sekunnin päässä kärjessä ajavasta Toyotan Elfyn Evansista.

Hyundain Ott Tänak piti päivän päätteeksi kärkipaikkaa, mutta sai viiden sekunnin aikasakon ja putosi toiseksi 4,8 sekunnin päähän Evansista. Tänakia rangaistiin auton hybridimoottorin liiallisesta tehosta ensimmäisellä erikoiskokeella. Tänak on vain 2,2 sekuntia Rovanperää edellä.

Tilannetta voidaan pitää Rovanperän kannalta loistavana, koska hän joutui perjantaina aura-autona reitille. Pitkin päivää jatkunut sade tasoitti kuitenkin lähtöjärjestyksen merkitystä.

– Ihan hyvä päivä. Voi olla tyytyväinen, mitä teimme ensimmäiseltä paikalta. Yritimme tulla koko ajan sen, minkä pääsimme ilman virheitä. Ei oikein muuta voi tehdä, Rovanperä totesi maalissa.

Tänak nousi kärkeen päivän viimeisellä erikoiskokeella, kun Toyotan Sebastien Ogier ajoi ilman autonsa takasiipeä. Ogierin takasiipi jäi reitille edellisellä rankkasateessa ajetulla pätkällä.

Ogier putosi kolmanneksi ja on 6,5 sekunnin päässä Evansista.

Breenille karvas keskeytys, Neuville pyörähti kahdesti

Ford-kuljettaja Craig Breen joutui keskeyttämään, kun hän ajoi ulos viidennellä erikoiskokeella. Breenin auto suistui tieltä. Hän pääsi pätkän maaliin, mutta jäi lähes 20 minuuttia kärjestä.

– Tiedätte mitä tapahtui. Minun ei pitäisi tehdä kaikkia näitä virheitä, Breen sanoi pettyneenä.

Hyundain Thierry Neuville menetti kosolti sekunteja, kun belgialainen pyörähti perjantaina peräti kahteen kertaan. Neuville on kuudentena, jo 45 sekunnin päässä kärjestä.

Kalle Rovanperä on lähellä maailmanmestaruutta. Kuva: HANNU RAINAMO

Maailmanmestaruus katkolla Rovanperälle

Lauantaina 22 vuotta täyttävällä Kalle Rovanperällä on mahdollisuus varmistaa tänä viikonloppuna maailmanmestaruus. Hän johtaa MM-sarjaa 53 pisteen erolla Ott Tänakiin.

Rovanperä tarvitsee kahdeksan pistettä enemmän kuin pahin uhkaajansa Tänak, jotta MM-titteli varmistuu. Jos Rovanperä onnistuu voittamaan Uudessa-Seelannissa, hän tarvitsee mestaruuden varmistaakseen seitsemän pistettä enemmän kuin virolainen. Rovanperä on Tänakia edellä kauden voittomäärässä.

Rallin MM-sarjan 11. osakilpailu Uusi-Seelanti. Perjantain huippuhetket.

TILANNE 7/17 EK:N JÄLKEEN

1. Elfyn Evans Toyota 1.36.48,8
2. Ott Tänak Hyundai +4,8
3. Sebastien Ogier Toyota +6,5
4. Kalle Rovanperä Toyota +7,0
5. Gus Greensmith Ford +43,6
6. Thierry Neuville Hyundai +45,4
7. Oliver Solberg Hyundai +1.28,1
8. Takamoto Katsuta Toyota +1.41,8
9. Hayden Paddon Hyundai +5.06,8 (WRC2)
10. Lorenzo Bertelli Ford +5.41,2

Päivitetty kello 14.51: Lisätty juttuun tieto Tänakin aikasakosta ja päivitetty tilanne seitsemän EK:n jälkeen.

Lue myös:

Kärkinelikko seitsemän sekunnin sisällä! Tänak menetti johtonsa aikasakon takia – katso perjantain huippuhetket

Analyysi: Kalle Rovanperä on jo yhdellä osa-alueella kaikkien aikojen paras

Sebastien Ogier väläytti jopa lopettavansa, ellei MM-rallin sääntöä muuteta – tästä on kyse "auraamisessa", josta Kalle Rovanperä nyt kärsii

Suosittelemme sinulle