Hyppää sisältöön

Koripalloliiton uusi toimitusjohtaja on maajoukkuetähden äiti – kysyi pojaltaan tärkeän kysymyksen ja sai "teinipoikamaisen vastauksen"

Koripalloliiton toimitusjohtajana aloittava Kati Packalen on oppinut urheilevilta lapsiltaan paljon muustakin kuin suomalaisesta huippukoripallosta. Koripalloliittoon hän uskoo tuovansa lisää asiakaslähtöistä ajattelua.

EM-kisoissa pelannut koripallolahjakkuus Miro Little, 18, on siirtynyt Yhdysvaltain pelikentille, joten äidin valinta Koripalloliiton toimitusjohtajaksi ei haittaa. Kuva: Vid Ponikvar/Sportida/SIPA/Shutterstock/All Over Press

Kun Kati Packalen huomasi, että Suomen koripalloliitto hakee uutta toimitusjohtajaa, hän kysyi 18-vuotiaalta pojaltaan, mitä mieltä tämä olisi siitä, että äiti hakee paikkaa.

Pojan mielipiteellä oli merkitystä siksi, että hän on yksi Suomi-koriksen suurimmista lupauksista, Susijengissä syksyn EM-kisoissa pelannut Miro Little.

– Hän sanoi jotain, että "onhan se vähän outoa, mutta enhän minä ole edes täällä". Sain sellaisen teinipoikamaisen vastauksen. Lapseni ovat kyllä kovin kannustavia ja ylpeitä äidistään, Packalen kertoo nauraen.

Little pelaa tämän kauden Yhdysvalloissa lukiopelejä Sunrise Christian Academyssä Kansasin osavaltiossa ja on jo sitoutunut texasilaiseen Baylorin huippuyliopistoon, jossa hän aloittaa NCAA-uransa ensi syksynä.

Packalen sai toimitusjohtajan paikan ja aloittaa Koripalloliiton johdossa lokakuun alussa. Hän on aiemmin työskennellyt logistiikkayhtiössä brändikokemusjohtajana ja myyntitehtävissä.

Koripalloliitossa hän ei aio laittaa heti tuulemaan, vaan haluaa maltilla oppia ja kuunnella ympäristöään.

– Entisestä elämästäni tuon varmasti asiakas ensin -ajattelua, mikä tulee yrityselämästä. Kuka se asiakas on koripallolle ja urheilulle, sen kirkastaminen on tärkeää.

Koripalloa itsekin pelannut Packalen on toiminut lajin parissa myös seura-aktiivina ja valmentajana. Laji on perheessä isossa roolissa, sillä myös tytär Niia Little, 20, pelaa naisten Korisliigaa Tampereen Pyrinnössä.

Uuden toimitusjohtajan käsitys nuorten urheilijoiden arjesta on siis ajan tasalla, mutta kolmen lapsen äiti on oppinut jälkikasvultaan paljon isommistakin asioista kuin vain suomalaisesta huippukoripallosta.

– Olen oppinut, että pitää antaa lasten valita se oma tiensä. Minulla on kolme lasta, ja se kolmas kokeili koripalloa, mutta ilmoitti, että ei pidä juoksemisesta. Juokseminen on aika keskeistä siinä lajissa. Hän valitsi sitten lentopallon ja hyvä niin. Lapsilla on yhtä lailla unelmia kuin aikuisillakin.

Lue myös:

Miro Little, 18, on suomalaisen koripallon suurin lupaus sitten Lauri Markkasen – heittää viikossa 2 000 kertaa omalla ajalla

Suomi-koriksen suurlupausta Miro Littleä hehkutetaan Yhdysvalloissa – loukkaantuminen uhkaa mahdollisuuksia Susijengin EM-joukkueeseen

Suosittelemme sinulle