Hyppää sisältöön

Huolettoman kuluttamisen aika on ohi: Esko Eerikäinen ja Sonja Kailassaari kertovat, miten ruuan hinnannousu on vaikuttanut heidän arkeensa

Juontaja Esko Eerikäinen kertoo olevansa nyt hintatietoisempi, Sonja Kailassaarta huolettaa ruokahävikki.

Esko Eerikäinen seuraa ruokakorien hintavertailuja, Sonja Kailassaari hävikkiä
Esko Eerikäinen seuraa ruokakorien hintavertailuja, Sonja Kailassaari hävikkiä

Ruuan hinta on puhuttanut jo pitkään. Kuluneella viikolla Pellervon taloustutkimuskeskus kertoi, että ruoka kallistuu tänä vuonna keskimäärin 11 prosenttia.

Puoli seitsemän -ohjelmassa käytiin hoitamassa viikonlopun ruokaostokset juontaja Esko Eerikäisen kanssa, joka kertoi seuraavansa pääasiassa ruokakorien hintavertailuja.

– Pyrin ostamaan kotimaisia ja luomutuotteita, mutta kyllä sen huomaa, että ruuan hinta on noussut. Kun ilmestyy näitä ruokakorivertailuja – niitä tulee kyllä seurattua.

Hän myös suosii pienempiä myymälöitä, koska niistä tulee hänen mielestään ostettua vain tarpeellinen. Suurempi valikoima houkuttaa heräteostoksiin.

Ruuasta puhuttiin myös studiossa juontaja Sonja Kailassaaren kanssa. Hän kertoi olevansa hyvin tarkka hävikin suhteen.

– Luotan tosi paljon aisteihini. En niinkään katso jääkaappiin jääneiden tuotteiden päivämääriä vaan haistan ja maistan.

Yksi hänen keinoistaan vähentää hävikkiä on asetella kaikkea tarjolle pöytään ja kutsua vieraita kylään.

– Jos on jäänyt jääkaappiin paljon jämiä, niin kutsun ihmisiä buffetille. Laitan sitä sun tätä esille ja syödään niitä pois.

– Myös tortilloihin saa helposti upotettua jämiä, Kailassaari jatkaa ja palaa nuoruuteensa lama-vuosina.

– Lama-ajan lapsena ruokahävikki tuntuu tosi hirveältä ja nyt toki myös ilmastonäkökulmasta.

Puoli seitsemän -ohjelmassa toimittaja Tuulianna Tola esitteli somessa trendaavan uuden ruokahitin: levitelaudan.

Katso koko lähetys ja miten trendiruoka syntyy.

Suosittelemme sinulle