Hyppää sisältöön

Helsingin keskustan Sokoksessa oli tulipalo – syttymissyyksi epäillään teknistä laitetta

SOK:n mukaan Sokos-tavaratalo pysyy suljettuna ainakin lauantain ajan. Savu levisi laajalle tavarataloon, mutta lauantai-aamuna sen haju oli jo hälvennyt.

Pelastuslaitos suoritti jälkivahingon torjuntaa aamuyöhön asti. Kuvituskuva. Kuva: Ari Haimakainen / Yle

Helsingin kaupungin pelastuslaitos kertoo sammuttaneensa tulipalon keskustassa sijaitsevassa Sokoksen tavaratalon katutasossa ensimmäisen kerroksen toimistotiloissa.

SOK:n mukaan tällä hetkellä tulipalon aiheuttajaksi epäillään teknistä laitetta, joka on sijainnut tavaratalon ensimmäisen kerroksen toimistohuoneessa. Tarkkaa syttymissyytä kuitenkin selvitetään vielä.

Tulipalon savut ehtivät levitä laajalle alueelle tavaratalossa. Savun haju on lauantaiaamuun mennessä hälvennyt.

Tilanteesta ei aiheutunut henkilövahinkoja.

Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen mukaan tavaratalossa oli lauennut sprinkler-sammutuslaitteisto, josta on aiheutunut vesivahinkoja. Pelastuslaitos suoritti perjantain ja lauantain välisenä yönä vesi- ja savuvahinkojen torjuntaa.

SOK:n tiedotteen mukaan Sokos-tavaratalo pysyy suljettuna ainakin lauantain ajan. Lisäksi katutason Hesburgerin ja kiinteistössä sijaitsevan kahvilan tilannetta tarkkaillaan ja ne pysyvät toistaiseksi suljettuna.

Sokoksen talossa toimivista palveluista S-Market, Sokos Hotel Vaakuna ja ravintola 10. kerros ovat jo auki asiakkaille normaalisti.

Päivystävä palomestari Janne Taskinen kertoi illalla STT:lle, että viereiseen Sokos Hotel Vaakunan sekä tavaratalon henkilökunta olivat evakuoineet ihmiset ulos rakennuksesta. Taskisen mukaan hotellin asiakkaille järjestettiin majoitus muissa hotelleissa tulipalosta syntyneen savun hajun vuoksi.

Palo oli asema-aukion läheisyydessä olleiden mukaan herättänyt runsaasti huomiota keskeisen sijaintinsa vuoksi.

Hälytys palosta tuli perjantai-iltana noin kello 21.30.

SOK:n mukaan Sokos-tavaratalo on suljettu lauantaina. Samassa kiinteistössä toimiva S-market saadaan SOK:n mukaan mahdollisesti avattua lauantaina.

Poliisi kertoo tutkivansa syttymissyytä. SOK kertoi yön aikana tiedotteessaan, ettei tulipalon aiheuttajaa ja vahinkojen laajuutta vielä tiedetä.

Uutista päivitetty SOK:n tiedotteen tiedoilla 1.10.2022 kello 2:23.

Uutinen päivitetty kauttaaltaan lauantaina 1.10. kello 10.19 SOK:n uusimpien tietojen pohjalta.

Suosittelemme sinulle