Hyppää sisältöön

TPS palaa Kansalliseen liigaan – sarjanousija ONS joutuu liigakarsintaan

Jalkapallon Kansallista liigaa on pelaamatta vielä kaksi kierrosta, mutta moni asia on jo varmistunut. Lauantaina varmistui ensi kauden sarjanousija sekä liigakarsintaan joutuva joukkue.

TPS pelasi kaksi kautta Naisten Ykkösessä ennen paluuta liigaan. Kuva: Elmeri Elo / All Over Press
Hinni Hirvonen

TPS palaa jalkapallon Kansalliseen liigaan kahden vuoden tauon jälkeen. Asia varmistui lauantaina, kun turkulaiset voittivat Naisten Ykkösessä iltapäivällä Ilves/2:n 3–0.

TPS:n Laura Linnala osui kahdesti ja Viivi Ollonqvist kertaalleen.

Samaan aikaan sarjassa toisena oleva PKKU hävisi sarjan kolmantena olevalle JyPKille 1–3. PKKU oli jo aiemmin varmistanut vähintään liigakarsijan paikkansa.

TPS putosi liigasta kauden 2020 päätteeksi. Ensimmäinen kausi Ykkösessä päättyi neljänteen sijaan.

Liigaan täksi kaudeksi noussut ONS joutuu heti karsimaan paikasta. Kuva: Tomi Hänninen / Yle

Kansallisen liigan päivän ainoassa ottelussa Ilves murskasi täksi kaudeksi liigaan nousseen ONS:n 6–0. Saana Tuomaala iski ONS:n verkkoon hattutempun ja Pipsa Saarilahti osui kahdesti. 5–0-osumasta vastasi Tuuli Viinikka. ONS:lla on kasassa 15 pistettä, eikä joukkue voi enää kahdessa jäljellä olevassa ottelussa nousta seitsemää pistettä ylempänä olevan Hongan ohi.

Jo aiemmin varmistui, että toinen täksi kaudeksi liigaan noussut joukkue eli NJS putoaa yhden kauden jälkeen takaisin Ykköseen. NJS sai paikan liigaan, kun viime kauden hopeamitalisti TiPS joutui luopumaan sarjapaikastaan talousongelmien takia.

ONS kohtaa liigakarsinnoissa siis PKKU:n.

Jalkapallon Kansallisen liigan ja naisten Ykkösen päätöskierrokset pelataan 22. lokakuuta. Kuopion Palloseura varmisti jo viikko sitten toisen peräkkäisen Suomen mestaruutensa. HJK on varmistanut hopeamitalit, mutta pronssimitaleista pelaavat vielä Åland United ja PK-35 Vantaa. Tällä hetkellä kolmossijassa on kiinni Åland United, mutta 2010-luvulla sarjaa hallinnut PK-35 Vantaa on vain kahden pisteen päässä.

Jalkapallon Kansallisen liiga Åland United–KuPS lauantaina 15.10. kello 17.00 TV2:ssa ja Areenassa.

Lue myös:

Oona Sevenius päätti viisivuotiaana, että hänestä tulee ammattilaisjalkapalloilija – elää todella kurinalaista arkea päästäkseen huipulle

Suosittelemme sinulle