Hyppää sisältöön

KTP palaa ensi kaudella Veikkausliigaan – näin joukkue aikoo jatkossa pitää kiinni sarjapaikastaan

Edellisen kerran joukkue pelasi pääsarjassa viime vuonna. Tuolloin pelit päättyivät putoamiseen, ja Veikkausliiga-jakso jäi yhden kauden mittaiseksi.

Anton Lepola oli mukana nostamassa FC KTP:n ensi kaudelle Veikkausliigaan. Tärkeintä on saada pidettyä kiinni paikasta ylimmällä sarjatasolla, Lepola sanoo.
Mirjam Tahkokorpi,
Antti-Jussi Korhonen
Avaa Yle-sovelluksessa

KTP:n ykkösmaalivahdilla Anton Lepolalla on tuoreessa muistissa edellisenä iltana varmistunut joukkueen nousu jalkapallon Veikkausliigaan.

– Se oli uniikki hetki. Fanit ja koko yhteisö olivat mukana Tammisaaressa eilen. Fiilis muistuu aina, ja se oli ihan mahtava, Lepola kuvailee maanantaina.

Myös keskikenttäpelaaja Johannes Laaksonen kertoo, että liiganousun varmistuminen oli hieno hetki pitkän kauden jälkeen.

– Joukkueen kanssa päätetty tavoite tuli saavutettua. On helpottunut ja onnellinen fiilis.

KTP varmisti sunnuntaina nousunsa jalkapallon Veikkausliigaan ensi kaudeksi, kun se haki Tammisaaren EIF:stä 2–1-voiton.

Lue lisää: KTP nousee ensi kaudeksi Veikkausliigaan – HIFK putoaa Ykköseen, Mixu Paatelainen ei valmenna joukkuetta ensi kaudella

Edellisen kerran KTP nousi pääsarjaan syksyllä 2020, mutta silloin vierailu Veikkausliigassa jäi vain yhden kauden mittaiseksi.

Arto Tolsa Areenan jalkapallokenttä Kotkassa.
Kotkan Arto Tolsa -areenalla nähdään ensi kesänä Veikkausliigan pelejä. Areena on nimetty FC KTP:n nykyisen toimitusjohtajan Tomi Tolsan isän, legendaarisen kotkalaisjalkapalloilijan Arto Tolsan, mukaan. Kuva: Antro Valo / Yle

Yhtenäinen joukkue

FC KTP:n toimitusjohtaja Tomi Tolsan mukaan edellisen sarjanousun jälkeen seurassa ei tunnistettu eroa vaatimustasossa Ykkösen ja Veikkausliigan välillä. Hän uskoo, että virheet sattuivat osittain jo ennen kauden alkua.

– Kaudesta muodostui kaiken kaikkiaan sekava, kun asiat eivät lähteneet sujumaan. Onneksi virheet ja opit ovat nyt tuoreessa muistissa, ettei tarvitse ainakaan samoja virheitä toistaa, Tolsa sanoo.

Samoilla linjoilla on Johannes Laaksonen.

– Viime vuonna tuntui, että joukkuetta ei saatu oikein missään vaiheessa täydellisesti kasattua sellaiseksi kuin haluttiin. Seura on kehittynyt tässä paljon eteenpäin. Kokonaiskuva seuran toiminnassa on suuntautunut ammattimaisemmaksi.

KTP:n keskikenttäpelaaja Johannes Laaksonen Arto Tolsa Areenalla Kotkassa.
Johannes Laaksosen mukaan joukkueen salaisuus on sen yhtenäisyys. Kuva: Antro Valo / Yle

Tällä kaudella kokemuksesta otettiin opiksi, ja joukkue pysyi vahvana läpi kauden.

– Se alkoi joulukuussa jo, että saimme porukan kasaan ja tehtiin joukkue tosi aikaisessa vaiheessa. Sitten saimme kesällä täsmävahvistuksia, maalivahti Anton Lepola kertoo.

Lepola ja Laaksonen ovat molemmat sitä mieltä, että tänä vuonna joukkueen menestyksen ratkaisi sen yhtenäisyys.

– Meillä on joukkueessa moninainen persoonakirjo. Harjoituksissa on tervehenkistä kilpailua, ja kaikki saavat olla sellaisia kuin ovat, Johannes Laaksonen kuvailee.

FC KTP:n edellinen kerta Veikkausliigassa jäi vain yhteen kauteen. Mitä nyt aiotaan tehdä toisin, jotta joukkue pysyy ylimmällä sarjatasolla ensi kauden jälkeenkin, KTP:n toimitusjohtaja Tomi Tolsa?

Opit ensi kauteen

Ensi kauden liigajoukkuetta aletaan rakentaa eri tavalla kuin kaksi vuotta sitten.

– Se aloitettiin tietyllä tavalla jo vuosi sitten, kun tätä kautta lähdettiin tekemään. Ripeästi vain liikkeelle ja hyvällä itseluottamuksella ensi kauteen, Tomi Tolsa sanoo.

Vielä ei ole tiedossa, ovatko Anton Lepola ja Johannes Laaksonen mukana KTP:n joukkueessa ensi kaudella.

Anton Lepolan mielestä tuleva joukkue tulisi kasata varhain, jotta KTP:n sarjanousu ei jäisi taas yhden kauden pituiseksi.

– Varmasti lähdemme altavastaajina, mutta vähimmäistavoite on ainakin se, että pysytään sarjassa.

Vaikka KTP on jo varmistanut nousun pääsarjaan, joukkueella on jäljellä vielä yksi ottelu ensi lauantaina Turun Palloseuraa vastaan. Tämä vapautti pelaajat pelaamaan vielä kerran täydellä teholla.

– Siihen ladataan vielä kerran kaikki, että saadaan hyvät juhlat täällä, Lepola lupaa.

Tomi Tolsa on parin viime vuoden aikana nähnyt niin KTP:n ylimmälle sarjatasolle nousun että sieltä putoamisen. Seuraavalla kaudella KTP aikoo pysyä Veikkausliigassa. Mitä nyt tullaan tekemään toisin? Toimittajana Kiira Ikävalko.

Suosittelemme