Hyppää sisältöön

Tässä ovat jalkapallon Mestarien liigan lohkot – Ria Ölingin Rosengård saa huippukovassa lohkossa vastaansa Barcelonan tähdet

Jalkapallon naisten Mestarien liigan lohkot arvottiin maanantaina Sveitsin Nyonissa. Rosengårdia edustava Ria Öling on ainoa lohkovaiheeseen selvinnyt suomalaispeluri.

Ria Öling on ainoa naisten Mestarien liigassa mukana oleva suomalaispelaaja. Kuva: All Over Press
Hinni Hirvonen

Jalkapallon naisten Mestarien liigan lohkoarvonta suoritettiin tänään Sveitsin Nyonissa. Toista kertaa pelattavaan lohkovaiheeseen selviytyi 16 joukkuetta.

Ainoana suomalaisena kilpailussa on mukana Rosengårdia edustava Ria Öling. Ruotsalaisjoukkue arvottiin huippukovaan D-lohkoon, jossa Rosengårdin lisäksi pelaa keväällä Mestarien liigan finaalissa Lyonille taipunut Barcelona, niin ikään maajoukkuetähtiä vilisevä Bayern München ja portugalilainen Benfica.

– Tietysti lohko on superkova. Tämä on meille haaste. Mukana on urheilullisesti myös helpompia lohkoja. Mutta odotan todella, että nämä Euroopan suurseurat saapuvat Malmöhön, Rosengårdin urheilujohtaja Therese Sjögran kommentoi SVT:lle (siirryt toiseen palveluun).

Lohkovaihe käynnistyy 19.–20. lokakuuta. Lohkojen kaksi parasta joukkuetta etenevät maaliskuussa käynnistyviin jatkopeleihin. Finaali pelataan kesäkuun alussa Eindhovenissa, Hollannissa.

Ria Öling on vakiinnuttanut paikkansa myös maajoukkueessa. Kuva: Lehtikuva

Rosengård on hallitseva Ruotsin mestari, joka johtaa myös parhaillaan liigaa. Rosengårdin avainpelaajiin lukeutuva Öling on pelannut lähes kaikissa seurajoukkueensa tämän kauden otteluissa täydet minuutit.

Lue myös: Suomen EM-joukkueen huippupelaaja joutuu ammattinsa takia jatkuvasti kiusallisiin tilanteisiin – "Tuntuu vain niin luonnottomalta"

Viime vuonna Rosengård tippui 2. karsintavaiheessa, kun se hävisi Hoffenheimille yhteismaalein 3–6. Tänä vuonna ruotsalaisjoukkueella oli astetta helpompi arpa, ja se pudotti toisessa karsintavaiheessa norjalaisen Brannin yhteismaalein 4–2.

St. Pölten tiputti toisessa karsintavaiheessa KuPSin yhteismaalein 3-2. Kuva: IMAGO / Sports Press Photo / All Over Press

Kaukana ei ollut, että lohkovaiheessa olisi nähty myös suomalaisjoukkue. KuPS hävisi toisessa karsintavaiheessa itävaltalaiselle St. Pöltenille ensimmäisen osaottelun kotonaan 0–1, ja johti 90 minuutin jälkeen Itävallassa Pölteniä 2–1.

Koska vierasmaalisääntöä ei Euroopan jalkapalloliiton Uefan alaisissa kilpailuissa enää tunneta, eteni ottelu jatko-otteluun. St. Pölten teki ratkaisevan tasoitusosuman 118. minuutilla ja eteni lohkovaiheeseen yhteismaalein 3–2.

Viime kaudella uudistuksia

Naisten Mestarien liigassa pelattiin viime kaudella toista kertaa uusi 16 joukkueen lohkovaihe. Samalla palkintorahat kasvoivat nelinkertaisiksi.

Viime vuonna lohkovaiheeseen selviytyi niin ikään vain yksi suomalainen: Juventuksen Tuija Hyyrynen. Hyyrynen jätti kuitenkin Juventuksen keväällä, ja on yhä ilman seurajoukkuetta. Hän kertoi Yle Urheilulle aiemmin syksyllä pohtineensa jopa uran lopettamista.

Lue myös:

Åland United juhlii jälleen jalkapallon Suomen cupin voittoa – vasta 15-vuotias Olivia Ulenius palkittiin ottelun parhaana

Kommentti: Yksi suomalaisen jalkapallohistorian kovimmista tempuista jäi maalin päähän – hölmöä, että KuPSin europelit eivät jatku missään

KuPSin unelma Mestarien liigan lohkovaiheesta kariutui niukasti – yksi pelaaja oli liikaa: "Ottelupari olisi ansainnut rankit"

Lyon otti Mestarien liigan valtikan takaisin ja nappasi mestaruuden ennakkosuosikki-Barcelonan nenän edestä

Suosittelemme sinulle