Hyppää sisältöön

Herätys: Pikkukunnat voivat jäädä ilman bensa-asemia | Ekonomistit leikkaisivat ensin keskiluokan veroeduista | Niinistö vierailee Virossa

Kerromme päivän uutiset ja puheenaiheet nopeasti.

Ruuskan autokorjaamolla Halsualla bensaa saa korjaamon aukioloaikoina. Kuva: Kalle Niskala / Yle

Moni pieni kunta voi jäädä ilman bensa-asemaa

Polttoaineen jakelun kannattavuus on heikentynyt. Riskinä on, että lähitulevaisuudessa moni pikkukunta jää ilman bensa-asemia, kun suuret jakelijat vetäytyvät kannattamattomista kunnista. Mutta hätätilanteessa polttoainetta ei voida hakea kymmenien kilometrien päästä. Noin tuhannen asukkaan Halsualla kunta tuli apuun ja aikoo rakentaa tankkausaseman.

Taloustieteilijät leikkaisivat ensin keskiluokan saamista tulonsiirroista

Kotitalousvähennys on yksi säästökohde ekonomistien listoilla. Kuva: Tiina Jutila / Yle

Ylen pyynnöstä taloustieteilijät pohtivat, mistä kohtaa julkista taloutta löytyisi leikattavaa. Heidän leikkauslistansa kohdistuu etenkin keskituloisten saamiin tulonsiirtoihin. Kriittinen silmä osuu esimerkiksi kotitalousvähennykseen, verohuojennuksiin ja jopa maksuttomaan korkeakoulutukseen.

Presidentti Niinistö vierailee Virossa

Presidentit Alar Karis ja Sauli Niinistö tapasivat viime vuoden lokakuussa Helsingissä. Kuva: Jorge González / Yle

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö käy tänään työvierailulla Virossa. Hän tapaa Viron presidentin Alar Karisin sekä pääministeri Kaja Kallaksen. Venäjän hyökkäyssota, itärajan tilanne, infrastruktuurin turvallisuus sekä energiakriisi ovat aihelistalla.

Ruotsalainen huippuvalmentaja muistaa yhä NHL-tähti Artturi Lehkosen periksiantamattomuuden

Kuva: Jarno Kuusinen / AOP

Artturi Lehkonen pelasi Frölundassa vuosina 2014-2016. Seuran päävalmentaja Roger Rönnberg muistaa Lehkosen iloisena velikultana, vaikka alku ruotsalaisseurassa oli kaikkea muuta kuin helppo.

Idässä sateista, lännessä poutaa

Kuva: Yle

Säärintama sateineen pysyttelee maan itäosan yllä tiistaina. Maan länsiosassa pilvisyys vaihtelee ja sää on poutainen, monin paikoin näyttäytyy aurinko. Pohjoisessa pilvisyys on runsasta ja paikoin tulee heikkoa sadetta.

Lue lisää Ylen sääsivuilta.

Suosittelemme sinulle