Hyppää sisältöön

Uuden rinnekeskuksen rakentaminen Himokselle etenee, nyt kaupunginhallitus käänsi peukalon ylös

Uusi rinnekeskus olisi kaupungille noin viiden miljoonan investointi. Keskukseen tulisi Himoksen palveluita toimitiloja.

Laskettelijoita Himoksen rinteessä.
Himos-Yhtiöiden nykyiset toimitilat ovat käyneet pieniksi. Kuva: Jaana Polamo / Yle
Tuukka Lukinmaa

Uuden rinnekeskuksen rakentaminen Jämsän Himokselle otti maanantaina askeleen eteenpäin, kun kaupunginhallitus päätti esittää valtuustolle myönteisen kannan ottamista hankkeeseen.

Länsi-Himoksen rinnekeskus on alustavan arvion mukaan noin viiden miljoonan euron investointi. Uuteen keskukseen tulisi Himoksen palveluita ja toimitiloja.

Himos-Yhtiöt on jo investoinut alueella 4,5 miljoonaa euroa tuolihisseihin ja rinnekeskuksen rakentaminen on seuraava osa investointiohjelmaa. Käytännössä Himos-Yhtiöt olisi tiloissa vuokralaisena.

Kaupunginhallituksen perusteluiden mukaan Himos-Yhtiöiden nykyiset tilat ovat palvelujen käyttäjämäärään nähden liian pienet ja niiden käytettävyys on huono. Uudella keskuksella on myös merkitystä myös Jämsän seudun matkailulle ja elinkeinolämälle.

Kaupunginhallitus ei ottanut kantaa esimerkiksi siihen, hallinnoisiko rinnekeskusta Jämsän Yrityskiinteistöt -yhtiö suoraan vain perustettaisiinko sitä varten kokonaan erillinen yhtiö.

Suosittelemme sinulle