Hyppää sisältöön

Retkeilyreittejä tehdään nyt tutuiksi tuote- ja esteettömyyskuvausten avulla – tavoitteena on kannustaa kunnioittamaan ympäristöä

Kainuun Liikunnasta kerrotaan, että tavoitteena on kannustaa ihmisiä poluille ympäristöä kunnioittaen. Tätä toteutetaan esimerkiksi vastuullisen retkeilijän oppaalla.

En liten stig i skogen, kantad av blåbärsris i höstiga färger och tallar.
Reittejä tehdään tutuksi Oulujärven Leaderin tuella. Hanke kestää ensi vuoden loppuun saakka. Kuvituskuva. Kuva: Malin Valtonen / Yle
Tiia Korhonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Kajaanin maaseutualueen sekä Puolangan, Paltamon ja Vaalan retkeilyreiteille laaditaan tuote- ja esteettömyyskuvaukset. Tavoitteena on kannustaa ihmisiä poluille ympäristöä kunnioittaen.

Projektipäällikkö Anni Heikkinen Kainuun Liikunnasta kertoo, että matalan kynnyksen reiteistä valitaan 10–15 kohdetta, jotka tuotteistetaan. Samalla edistetään ympäristövastuullisuutta tuottamalla vastuullisen retkeilijän opas.

Lisäksi kahdelle reitille luodaan luonnossa käyttäytymiseen opastava oppimisympäristö, jossa yhdistyvät digitaaliset tiedonjakokanavat sekä reitille kiinnitettävät pienet opasteet.

– Keskeistä on reiteistä tiedottaminen, jotta paikalliset asukkaat ja myös matkailijat löytävät reiteille entistä suuremmin joukoin. Reiteillä järjestetään esimerkiksi teemapäiviä, jolloin reittikohteissa on tekemistä ja nähtävää, Heikkinen kertoo.

Aiheesta voi keskustella keskiviikkoon 5. lokakuuta kello 23:een asti.

Lue lisää Kainuun uutisia Yle Uutisten netissä.

Suosittelemme