Hyppää sisältöön

Ylläsjärven ja Äkäslompolon kylät yhdistävä reitti valmistui Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon – palvelee paikallisia ja matkailijoita

Lähes 10 kilometriä pitkä reitti on ollut Kolarin kunnan ja Metsähallituksen Luontopalveluiden yhteishanke.

Ojalatvan uusi tulipaikka ja liiteri Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa.
Metsähallitus on rakentanut uuden reitin varrelle myös Ojalatvan tulipaikan ja liiterin. Kuva: Jari Ylläsjärvi / Metsähallitus
Eeva Kuivas

Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon on valmistunut Ylläsjärven ja Äkäslompolon kylät yhdistävä reitti.

Patikoiden tai pyörällä kuljettava reitti on ollut Kolarin kunnan ja Metsähallituksen Luontopalveluiden yhteishanke, johon saatiin EU:n Maaseuturahaston rahoitusta. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 389 000 euroa, josta kunta ja Metsähallitus maksavat yhteensä 30 prosenttia.

Helppokulkuisen reitin rakentamiseen on käytetty kivituhkaa ja teräsritiläpitkosta, jotka ovat Metsähallituksen mukaan pitkäikäisiä materiaaleja.

Kolarin kunnan kehitysjohtaja Nina-Maria Möykkysen mukaan reitti mahdollistaa ympärivuotisen matkailun kestävän kehittämisen ja parantaa myös kuntalaisten ulkoilumahdollisuuksia.

Uuden reitin myötä Ylläsjärveltä voi tehdä pitempiä päiväretkiä Äkäslompolon alueelle. Reitin varrelta pääsee halutessaan kipuamaan myös tunturien korkeimmille keroille.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle