Hyppää sisältöön

Eläinsuojelupalkinto ukrainalaisten lemmikkiperheiden auttajalle — tautiriskikin pieneni

Suomen eläinsuojelu SEY kiittää palkittua lääkäriä kokonaisten perheiden auttamisesta ja myös eläintautiriskejä vähentävän toimintamallin luomisesta.

Sota-alueelta Ukrainassa evakuoituja koiria eläinsuojassa Lvivissä 6. maaliskuuta. Kuva: Vitaliy Hrabar / EPA

Vuoden eläinsuojeluteko -palkinnon saa tänä vuonna lääkäri ja valmistuva eläinlääkäri Ulriika Sundell.

SEY jakaa Vuoden eläinsuojeluteko -palkinnon (siirryt toiseen palveluun) henkilölle tai organisaatiolle, joka on toiminnallaan tuonut esiin epäkohtia eläinten oloissa tai edistänyt merkittävällä tavalla eläinten hyvinvointia. Sundell palkittiin esimerkillisestä ja pyyteettömästä työstä Ukrainasta saapuvien lemmikkiperheiden hyväksi.

Ulriika Sundell. Kuva: Ringa Apell / SEY

Sundell muutti maaliskuussa tulevan pieneläinklinikkansa tilat huoneiksi perheille, jotka pakenivat sotaa lemmikkiensä kanssa.

— Haluan kiittää lämpimästi Ulriika Sundellia esimerkillisestä toiminnasta eläinten ja ihmisten hyväksi vaikeassa ja pelottavassa tilanteessa. Sundellin toiminta ukrainalaisten ihmisten ja eläinten hyväksi on erinomainen esimerkki siitä, miten yksittäinen kansalainen voi toimia nopeasti ja asiantuntevasti uudessa tilanteessa ja samalla auttaa kokonaisia perheitä, kun viranomaiset eivät siihen vielä pystyneet, sanoo SEYn toiminnanjohtaja, eläinlääkäri Kati White.

— Eläinten maahantuonti on tautiriskin vuoksi tarkasti säänneltyä. Sundell loi kriisin keskellä toimintamallin, jonka avulla pystyttiin varmistumaan eläintautiriskien minimoimisesta.

Suosittelemme sinulle