Hyppää sisältöön

Jukurit varmisti paikkansa CHL:n jatkopeleissä luovutusvoitolla – toimitusjohtaja perutusta ottelusta: "Pikkasen sitä itseään lensi propelliin"

Jukurit sai ottelusta Sparta Prahaa vastaan 3–0-luovutusvoiton. Jukureiden jatkopaikka Mestarien liigan alkulohkosta varmistui.

Jukurit pelaa ensimmäistä kauttaan CHL:ssä. Arkistokuva. Kuva: Jaana Polamo / Yle
Vilma Ruokoski,
Petri Vironen,
Mika Halonen

Jääkiekon Mestarien liigan ottelu Jukurit–Sparta Praha jouduttiin perumaan tiistaina.

Myöhemmin tiistai-iltana Mestarien liigan nettisivuilla tiedotettiin (siirryt toiseen palveluun), että Jukurit on saanut ottelusta 3–0-luovutusvoiton. CHL:n tiedotteen mukaan ottelua ei pystytä järjestämään uudelleen Mestarien liigan 24 tunnin säännön puitteissa.

Jukureiden toimitusjohtaja Antti Laakso piti jo aiemmin todennäköisenä, että Jukurit etenee pudotuspeleihin prahalaisten luovutusvoitolla. Jukureiden toiveina olivat luovutusvoitto ja korvaukset.

– Korvaukset ja se, miten menetellään, neuvotellaan illan hämyssä, Laakso sanoi kello 16 jälkeen.

Kalevankankaan hallin aitiot oli myyty yrityksille, ja toimitusjohtajan mukaan irtolippujen myynti oli sujunut hyvin. Laakson mukaan rahallista tappiota on tulossa kymmeniä tuhansia euroja.

– Pikkasen sitä itseään lensi propelliin.

Laakson mukaan häntä harmittaa eniten, että ihmisiä kiinnostanut peli jää tiistaina toteutumatta.

Vierasjoukkueen oli määrä lentää Prahasta Mikkeliin, mutta iltapäivällä kello 14 jälkeen alkoi liikkua tietoja, että joukkue ei koneongelman vuoksi pääse paikalle. Jukurit twiittasi kello 15 jälkeen, ettei ottelu toteudu.

Spartan oli määrä laskeutua Prahasta nousseella potkurikoneella Mikkelin kentälle vasta kello 15.30, ja kiekon pudota jäähän kello 19.

Laakso ihmettelee, että joukkueen suunnitelma oli lentää samana päivänä Tshekeistä Suomeen vain pari tuntia ennen ottelua. Jukurit menee sekä tulevaan SM-liigan otteluun Ouluun että CHL-otteluun Prahaan edeltävänä päivänä.

– Aina koneisiin voi tulla jotakin, Laakso sanoo.

Luovutusvoitto varmisti sarjan ensikertalaiselle paikan CHL:n pudotuspeleihin. Jukurit oli aiemmissa otteluissaan hävinnyt kahdesti Luulajalle ja voittanut kahdesti tanskalaisen Aalborgin.

Myös Jukurien päävalmentaja Olli Jokinen tylytti vierasjoukkuetta Iltalehdelle (siirryt toiseen palveluun). Jokinen sanoi, että Spartan kokoonpanosta näytti puuttuvan 5–6 pelaajaa.

– Halusivatkohan he olleenkaan mennä jatkoon, Jokinen latasi.

Jukurit pelaa CHL:n viimeisen lohko-ottelunsa Spartaa vastaan viikon kuluttua Prahassa.

CHL:n sarjataulukot näet tästä linkistä (Teksti-tv).

Uutista päivitetty kauttaaltaan Antti Laakson haastattelulla kello 16.51.

Uutista päivitetty kauttaaltaan kello 21.00, kun CHL tiedotti, että Jukurit saa luovutusvoiton.

Suosittelemme sinulle