Hyppää sisältöön

Ylen tieto: Krista Kiuru palaa perhevapaalta ministeriksi torstaina

Aki Lindén sijaisti Kiurua perhe- ja peruspalveluministerinä helmikuun alusta alkaen.

Krista Kiuru toimi perhe- ja peruspalveluministerinä, kun koronavirus vaivasi pahimmillaan Suomea. Kiuru Ylen Ykkösaamun vieraana marraskuussa 2020. Kuva: Silja Viitala / Yle

SDP:n kansanedustaja Krista Kiuru palaa perhevapaalta perhe- ja peruspalveluministeriksi tämän viikon torstaina. Ylen tiedon mukaan ministerivaihdos tapahtuu torstaina valtioneuvoston istunnon yhteydessä.

Kiurun sijaisena ministerinä toimi Aki Lindén (sd.). Hän ehti sijaistaa Kiurua kahdeksan kuukautta. Krista Kiurun paluu ministeriksi oli sovittu jo aiemmin.

Krista Kiuru toimi perhe- ja peruspalveluministerinä, kun koronavirus vaivasi pahimmillaan Suomea. Kiuru oli hallituksessa merkittävässä roolissa päättämässä koronan vastaisista toimista.

Kiuru sai lapsen, tyttären maaliskuun puolivälin jälkeen. Lapsi on Kiurun ensimmäinen.

SDP ei tee muuta ministerikierrätystä tässä yhteydessä.

Kiuru pääsi jatkoon kaupunginjohtajavalinnassa Porissa

Krista Kiuru on edelleen hakemassa Porin kaupunginjohtajaksi. Kiuru on mukana niiden hakijoiden joukossa, jotka pääsivät viimeiselle valintakierrokselle. Mukana on myös kaksi muuta hakijaa.

Porin valtuusto valitsee uuden kaupunginjohtajan 14. marraskuuta.

Voit keskustella SDP:n ministerivaihdoksesta keskiviikkoon 5.10.2022 kello 23 asti. Napauta jutun jälkeen keskustele-painiketta.

Katso lisää:

Krista Kiuru viimeiselle kierrokselle Porin kaupunginjohtajan valinnassa

Ministeri Krista Kiuru sai lapsen: "Kaikki meni hyvin, ja voimme hyvin"

Perhe- ja peruspalveluministeri vaihtui – Aki Lindén: Koronarajoitusten purkamisen voisi porrastaa sairaalahoidossa olevien mukaan

Suosittelemme sinulle