Hyppää sisältöön

Suomen suurin uistinvalmistaja Rapala suunnittelee siirtävänsä loputkin kotimaisesta tuotannostaan Viroon – neuvottelut koskevat 90 henkilöä

Rapala VMC -konserni kertoo aloittaneensa muutosneuvottelut, joiden piirissä on 90 henkilöä. Rapala valmistaa Asikkalassa uistimia ja Marttiinin puukkoja, mutta yhtiö haluaa keskittää tuotannon Pärnuun, jossa valmistetaan jo nyt valtaosa uistimista.

Uistintuotannon keskittäminen Viroon tehostaisi tuotantoa, yhtiö kertoo tiedotteessa. Kuva: Ismo Pekkarinen / AOP
Sini Ojanperä

Rapala aikoo keskittää puukko- ja uistintuotantonsa Viroon. Rapala VMC valmistaa uistimia ja Marttiinin puukkoja Vääksyssä Päijät-Hämeessä, mutta yhtiö tiedottaa kaavailevansa tuotannon keskittämistä Pärnuun, jossa jo pääosa uistimista valmistetaan.

Yrityksen tiedotteen mukaan tuotannon keskittäminen Viroon tehostaisi tuotantoprosessia, ja sillä olisi mahdollista saada aikaan synergiaetuja. Konserni on myös ajamassa alas tuotantoaan Sortavalassa Venäjällä. Pärnun-tehtaan tuotantokapasiteettia voidaan lisätä nykyisissä tiloissa niin, että sinne saadaan Vääksyn ja Sortavalan tehtaiden tuotantovaiheet.

Yhtiön perustelee muutosta sillä, että tuotteiden kysyntä on laskenut samalla, kun kustannukset ovat nousseet, ja kilpailukyky pitää turvata. Tuotannon siirto tapahtuisi näillä näkymin hallitusti vaiheittain vuoden 2023 loppuun mennessä.

Tarkoitus on, että muun muassa uistintuotesuunnittelu ja tekniset tukitoiminnot jäävät edelleen Asikkalaan. Tuotannon suunniteltu siirto ei koske Rapala-konserniin kuuluvaa Peltosen suksitehdasta Heinolassa eikä muoviosien ja kairojen valmistukseen keskittyvää KL-Tehoa Korpilahdella.

Lue myös:

Marttiinin puukkoja tehdään nyt Vääksyssä – pohjoisen käsityömestari lähti opettamaan kädestä pitäen, miten terä hiotaan

Suosittelemme sinulle