Hyppää sisältöön

Heinäpään jalkapallostadionille ei olla lähdössä etsimään uusia paikkavaihtoehtoja Oulussa – yhdyskuntajohtajalta vahva tuki hankkeelle

Yhdyskuntalautakunnan piti tiistaina käsitellä Heinäpään jalkapallostadionin sijaintivaihtoehtojen selvittämistä, vaikka sitä on jo pitkään suunniteltu Heinäpäähän. Asia poistettiin esityslistalta.

Havainnekuva Oulun jalkapallostadionista
Heinäpään urheilukeskukseen suunnitellaan noin 5000 katsojan jalkapallostadionia. Kuva: Katarauna Consulting / Arktes Oy / Oulun Kaupunki
Risto Ukkonen

Oulun yhdyskuntalautakunta ei ottanutkaan eilen tiistaina käsittelyyn Heinäpään jalkapallostadionin mahdollista sijaintiselvitystä. Asian esittelijä yhdyskuntajohtaja Marko Kilpeläinen poisti asiakohdan kokouslistalta ennen päätöskäsittelyä.

Kilpeläisen mukaan asiasta keskusteltiin kokouksessa ja poistolle oli lautakunnan enemmistön vahva kanta. Lisäksi yhdyskuntajohtaja kertoo, että hänelle oli tullut myös uutta tietoa esityslistan laatimisen jälkeen. Kilpeläinen ei avaa tarkemmin, mihin uusi tieto liittyy, mutta se oli yksi syy hänen päätökseensä.

– Näillä perusteilla käytin esittelijän oikeutta poistaa asia kokouksen esityslistalta. Mielestäni kaupungin päätöksenteossa pitää olla johdonmukainen, ja stadionin kaavoitus Heinäpäässä on jo pitkällä.

Yhdyskuntalautakunnan käsittelyyn oli eilen tulossa esitys, jonka mukaan sijaintiselvitys tehtäisiin tämän vuoden aikana. Kilpeläisen mukaan selvitykselle ei enää ole tarvetta ja uusi esitys käsitellään lautakunnan seuraavassa kokouksessa kahden viikon kuluttua.

– Kyllä tässä tavoitteena on saada hieno hanke toteutumaan, Kilpeläinen sanoo.

Stadionin sijaintiasia tuli yhdyskuntalautakunnan käsittelyyn valtuustoaloitteen kautta. Siinä esitetään stadionpaikan selvittämistä vielä kertaalleen, vaikka hankkeen taustayhtiön mukaan uutta liikenteellisesti ja toiminnallisesti parempaa paikkaa ei aiemmissa selvityksissä ole Oulusta löytynyt.

Aiheesta voi keskustella torstaihin 6. lokakuuta kello 23:een asti.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme sinulle