Hyppää sisältöön

Miesten salibandymaajoukkue Sveitsin MM-kisoihin valittu – kuusi ensikertalaista mukana, kiistelty tähtihyökkääjä ei mahtunut ryhmään

Viimeistä turnaustaan valmentava Petteri Nykky valitsi ryhmäänsä kuusi ensikertalaista. Runko koostuu jälleen mestarijoukkue Classicista, josta ryhmään otettiin mukaan 11 pelaajaa.

Viime kevään SM-finaaleissa vastakkain pelanneet Nico Salo ja Joona Rantala tavoittelevat Sveitsissä samalla puolella maailmanmestaruutta. Kuva: Mika Kylmäniemi / AOP
Henri Pitkänen

Miesten salibandymaajoukkue marraskuussa Sveitsissä pelattavaan MM-turnaukseen on valittu. Kisojen jälkeen kapulan eteenpäin Esa Jussilalle ojentava kolminkertainen maailmanmestarivalmentaja Petteri Nykky valitsi joukkueeseensa kuusi ensikertalaista.

Viime kisojen tapaan suurin osa joukkueesta tulee kuusinkertaisesta Suomen mestarista Classicista, josta mukana on peräti 11 pelaajaa. Maalivahtiosastolla Classicin Lassi Toriseva saa parikseen TPS:n Oskari Fäldenin, joka hälytettiin viime vuoden koti-MM-kisoissa välierään varamaalivahdiksi Torisevan sairastuttua.

Puolustuksen ensikertalaiset ovat Classicin 23-vuotias Eemeli Akola ja Oilersin Jesperi Lindfors, joka debytoi MM-tasolla 29-vuotiaana. Kokemusta edustavat Classicin Janne Lamminen, 36, ja Mikko Leikkanen, 34, joka ei tosin vielä ole pelannut polvivaivojen takia tällä kaudella peliäkään.

Hyökkäyksessä ensikertalaisia on kolme: Oilersiin siirtynyt Aaro Astala, 25, Nokian KrP:n Joona Rantala, 23, ja Classicin monikäyttöinen Konsta Tykkyläinen, 24.

Viime vuoden kisajoukkueesta rannalle jäivät maalivahti Joonas Kaltiainen, puolustaja Jonne Junkkarinen ja hyökkääjät Mikko Hautaniemi ja Peter Kotilainen, joka oli suuressa roolissa ratkaisemassa MM-kultaa Suomelle vuosina 2016 ja 2018. Viime vuonna kisajoukkueen ulkopuolelle jäänyt, mutta kisoissa yhdessä ottelussa esiintynyt Miko Kailiala valittiin tällä kertaa mukaan.

Koko nelikko löytyy kymmenen varapelaajan listalta, joka myös julkistettiin 20 kisapelaajan yhteydessä. SPV:n paitaan siirtynyt Kotilainen ei pelannut viime keväänä ollenkaan, ja hän kiisteli kesällä entisen seuransa Happeen kanssa.

Hän kertoi Yle Urheilulle olevansa kiinnostunut kisapaikasta, mutta tällä kertaa viime vuosina paljon otsikoissa ollut Kotilainen jäi rannalle.

MM-turnaus pelataan Zürichissä ja Winterthurissa 5.–13.11. Kisoja voi seurata Ylen kanavilla.

Suomen joukkue Sveitsin MM-kisoissa

Maalivahdit:

Lassi Toriseva, Classic

Oskari Fälden, TPS *

Puolustajat:

Eemeli Akola, Classic *

Janne Lamminen, Classic

Otto Lehkosuo, FB Köniz (SUI)

Mikko Leikkanen, Classic

Jesperi Lindfors, Oilers *

Lauri Stenfors, TPS

Hyökkääjät:

Aaro Astala, Oilers *

Oskari Heikkilä, Classic

Sami Johansson, Classic

Miko Kailiala, TPS

Justus Kainulainen, Oilers

Ville Lastikka, Classic

Joonas Pylsy, SV Wiler-Ersigen (SUI)

Joona Rantala, Nokian KrP *

Eemeli Salin, Classic

Nico Salo, Classic

Eetu Sikkinen, Classic

Konsta Tykkyläinen, Classic *

* = ensikertalainen

Varapelaajat:

Joonas Kaltiainen, Oilers (mv)

Santtu Pohjonen, LASB (mv)

Santtu Strandberg, Växjö (SWE) (mv)

Jonne Junkkarinen, Happee (p)

Jere Niemelä, TPS (p)

Matias Veikkola, Oilers (p)

Peter Kotilainen, SPV (h)

Mikko Hautaniemi, TPS (h)

Juuso Ahola, Nokian KrP (h)

Mikko Laakso, Nokian KrP (h)

Lue myös:

Tragediat perheessä, masennus ja loukkaantumiset piinasivat Milla Nordlundia, kunnes hän uskalsi puhua ääneen – nyt liigatähden elämässä on tasapaino

Kiista sopimuksesta aiheutti Peter Kotilaisen ja ex-seuran välille repivän riidan, joka oli menossa oikeuteen – uusi seura joutui kaivamaan kuvetta

Suosittelemme sinulle