Hyppää sisältöön

Yllätyspotkut: SM-liigaa johtava Ilves vaihtaa päävalmentajaa lennosta

Antti Pennanen korvaa välittömästi Jouko Myrrän. Ilves perustelee vaihdosta Pennasen pitkällä sopimuksella ja sillä, että tämä on haluttu nimi.

Antti Pennanen on Ilveksen uusi päävalmentaja. Kuva: Pasi Mennander / Suomen Jääkiekkoliitto

SM-liigaa johtava tamperelainen Ilves vaihtaa yllättäen päävalmentajaa.

Ilves on nimittänyt uudeksi päävalmentajakseen Antti Pennasen, joka korvaa tehtävässä Jouko Myrrän välittömästi.

Myrrän ohella valmennusryhmästä jää pois apuvalmentaja Marko Ojanen.

Ilves perustelee päätöstä tiedotteessa sillä, että Pennanen on haluttu nimi ja hänen kanssaan saatiin sopimus vuoteen 2025 asti.

Ilveksen toimitusjohtaja Risto Jalo sanoo, että valmentajasopimukset tehdään varhain ennen seuraavaa kautta.

– Hän oli haluttu nimi valmentajamarkkinoilla, ja olemme erittäin tyytyväisiä, että hän valitsi Ilveksen, Jalo sanoo tiedotteessa.

Vaihdos tehdään heti.

– Päästyämme Antti Pennasen kanssa kausia 2023–2025 koskevaan sopimukseen tulimme siihen lopputulokseen, että jo tässä vaiheessa tehtävä muutos palvelisi seuraa parhaiten. Pennasen oltua vapaana näimme seuran kannalta parhaaksi vaihtoehdoksi aloittaa yhteistyömme heti, sanoo Jalo.

Jouko Myrrä kuvattuna viime vuonna jäätreeneissä. Ilves ja Tappara treenasivat Tampereen uuden areenan aamujäillä ensi kerran 3.12.2021 ennen areenan ensimmäistä ottelua ja paikalliskamppailua. Kuva: Miikka Varila / Yle

Myrrä valmensi Ilveksen kolmanneksi

Vaihdosta voi pitää yllättävänä, koska Ilves tuli viime kaudella kolmanneksi Myrrän johtamana. Ilves pääsi mitaleille 21 vuoden tauon jälkeen. Joukkue on vetänyt Tampereen areenaan paljon yleisöä.

Jouko Myrrä korvasi Ilveksen päävalmentajana Karri Kiven vuonna 2019. Myrrä kuului jo Kiven johtamaan valmennusryhmään tätä ennen kolme täyttä kautta. Myös Kiven potkuja pidettiin yllätyksenä.

Jouko Myrrä valmensi vuodesta 2009 Ilveksen juniorijoukkueita ja on ollut Ilveksen valmennustiimissä jo siitä asti.

Sitä ennen hän pelasi (siirryt toiseen palveluun) jääkiekkoilijana SM-liigassa ja ulkomailla. Juniorina Myrrä pelasi muun muassa Tapparassa.

Pennasella monipuolinen kokemus

Kevääseen 2025 ulottuvan sopimuksen tehneen Pennasen valmennusryhmässä jatkavat apuvalmentajat Raimo Helminen, Pasi Saarinen ja Jarkko Näppilä, maalivahtivalmentaja Markus Korhonen sekä videovalmentaja Otto Kunnari.

Ilveksen uusi päävalmentaja Antti Pennanen, 43, on toiminut kahden viime kauden ajan päävalmentajana Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa. Nuoret Leijonat saavuttivat elokuussa pelatuissa MM-kisoissa hopeaa ja vuoden 2021 MM-kisoissa pronssia. Liigan vuoden valmentajana Pennanen palkittiin kaudella 2018–2019, jolloin hän johdatti HPK:n Suomen mestaruuteen.

Pennanen aloitti valmennusuransa HPK:n juniori-ikäluokissa. Hän toimi sen jälkeen apuvalmentajana HIFK:ssa ja KalPassa ja siirtyi sitten Jukurien päävalmentajaksi.

Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen apuvalmentajana Pennanen oli mukana voittamassa maailmanmestaruutta vuonna 2016. A-maajoukkueen apuvalmentajana hän saavutti maailmanmestaruuden keväällä 2019 ja toimi Leijonien valmennusryhmässä myös seuraavalla kaudella.

Lue myös:

Kommentti: Ilves teki ennenkuulumattoman tempun Jouko Myrrälle – röyhkeän päätöksen takana on kaksi syytä

Voittopelin jälkeisenä aamuna tuli potkut – näin Jouko Myrrä kommentoi sarjan kärkeen nousseesta Ilveksestä saamiaan yllätyspotkuja

Jouko Myrrän paljastus shokkipotkujen kulisseista näytti huippu-urheilun raa'an puolen – Ismo Lehkonen ihmetteli tapaa, jolla Ilves sulki oven

Suosittelemme sinulle