Hyppää sisältöön

Raahen kultakaivoksen kohtalo on ratkeamassa – pahasti velkaantuneen kaivoksen saneerausta ja myyntiä on selvitetty keväästä lähtien

Kaivosyhtiö Otso Gold yrittää hakeutua yrityssaneeraukseen. Myös myyntivaihtoehto on ollut vahvasti esillä yhtenä ratkaisuna kaivoksen jättivelkoihin. Lisätietoa asiasta lupaillaan lokakuun aikana.

Raahen kultakaivoksen laitteistot ovat taas käytössä, kun tuotanto aloitettiin jälleen parin vuoden tauon jälkeen.
Raahen kultakaivoksella on taas takanaan värikäs vuosi. Toiminta alkoi uudelleen viime syksynä, mutta pian sen jälkeen alkoivat velkasaneerausselvittelyt, lomautukset ja lopulta pysäytettiin kaivostoiminta. Kuva: Risto Degerman / Yle
Risto Ukkonen

Vaikeuksista toiseen ajautuneen Raahen kultakaivoksen toiminta keskeytettiin keväällä kulujen pysäyttämiseksi. Otso Gold pääsi talvella yrityssaneerausmenettelyyn, jonka selvitysten takarajaa on siirretty ensin toukokuun lopusta elokuun loppuun ja sitten syyskuun loppuun. Nyt takaraja on lokakuun lopussa.

Määräaikojen siirroissa on ollut taustalla muun muassa Raahen kaivoksen myyntiselvittelyt. Selvittäjä ja menettelyvaiheen vetäjä Pekka Jaatinen arvioi, että mahdolliseen yrityssaneeraukseen liittyvät selvitykset valmistuvat lähiviikkoina ja ennen kuun loppua.

Tämän hetkistä myyntitilannetta ei asianajaja Jaatinen eikä Otso Gold Oy:n tanskalainen hallituksen puheenjohtaja Lars Purlund kommentoi.

Kaivosyhtiö yrittää järjestellä lähes 140 miljoonan euron velkojaan. Yksi ratkaisu voisi olla kaivoksen myynti. Myös käräjäoikeuden vahvistamat velkasaneeraus tai konkurssi ovat mahdollisia vaihtoehtoja.

Lisää aiheesta: Kulta kiilsi yrittäjien silmissä, kun Suomeen avattiin uusi kaivos – sen jälkeen lähes kaikki meni pieleen, eikä kultaakaan ole juuri löytynyt

Aiheesta voi keskustella torstaihin 6. lokakuuta kello 23:een asti.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme sinulle