Hyppää sisältöön

Pelimerkkien puuttumisesta heti alkuunsa puhunut Mixu Paatelainen jättää HIFK:n välittömästi – seurajohto antoi myös kiitosta

Jalkapalloliigasta putoava helsinkiläisseura suuntaa katseen ensi kauteen.

Mixu Paatelainen ei ole enää mukana, kun HIFK pelaa kauden viimeiset kaksi otteluaan. Kuva: All Over Press / Emil Hansson
STT Urheilu

On kahdenlaisia valmentajia: niitä jotka ovat saaneet potkut, ja niitä, jotka ovat saamassa. Valmentajalla pitää olla niin paksu nahka, että hän handlaa tilanteet, jalkapallovalmentaja Mixu Paatelainen kertoi huhtikuussa STT:lle.

Hän aloitteli tuolloin HIFK:n liigajoukkueen päävalmentajana. Keskiviikkona HIFK kertoi verkkosivuillaan (siirryt toiseen palveluun) valmentaja Teemu Kankkusen hoitavan kauden loput ottelut.

HIFK:n mukaan valmistautuminen ensi kauteen alkoi putoamisen varmistuttua sunnuntaina. Paatelaisella oli kahden vuoden sopimus, mutta siinä oli purkupykälä putoamisen varalta. Yhdessä seurajohdon kanssa hän päätti jättää valmennustehtävät jo kesken kauden.

– Arvostamme kovasti sitä, miten Mixu ammattilaisen tavoin sitoutui tehtäväänsä, HIFK:n puheenjohtaja Jan Walden kertoi seuran verkkosivuilla.

– Tiedostamme hyvin, ettei tehtävä ollut helppo eikä toivottuja pelimerkkejä taloudellisen tilanteen vuoksi ollut juurikaan tarjolla joukkueen vahvistamiseen.

"Sekasorron keskellä"

Lähtökohdat HIFK:n neljänteen peräkkäiseen liigakauteen olivat vaikeat. Päävalmentajaksi pestattu Bernardo Tavares jätti seuran huhtikuun alkupuolella.

Tilalle hälytettiin Paatelainen, joka puhui huhtikuussa pelimerkkien puuttumisesta.

– Minulle on kerrottu, ettei meillä ole nyt mahdollisuuksia hankkia uusia pelaajia, ja olen hyväksynyt tilanteen.

Oli perusteena pelimerkkien puuttuminen tai ei, hänen aikana pistepotti kasvoi yhdestä yhdeksään. Yritys pelastaa liigapaikka vaihtui pian vääjäämättömän eli putoamisen odotteluun.

Vähällä oli, että kausi olisi jäänyt kesken huonon taloustilanteen takia.

Nyt maali on kahden ottelun päässä, mutta raskas kausi on vaatinut paljon.

Pitkäaikaisista pelaajista Jukka Halme ja Jani Bäckman ovat kertoneet lopettavansa. Toimitusjohtaja Jarno Salmivuorikin on lähdössä ja jatkaa ylimääräiseen yhtiökokoukseen asti. Työlistalla on hallitusvalinnat.

– Sekasorron keskellä on tullut todistetuksi HIFK-yhteisön voima, mikä näytti kyntensä kesällä meidän ollessa todella pahoissa taloudellisissa vaikeuksissa. Ilman yhteisön ja uusien taustajoukkojen tukea olisi tarumme jäänyt kesken kuukausia sitten, Salmivuori sanoi.

HIFK kohtaa lauantaina 8. lokakuuta kotonaan IFK Mariehamnin ja 16. lokakuuta vieraissa FC Lahden.

Lue myös:

Kommentti: Ällistyttävää, miten paljon sekoilua mahtui yhden seuran jalkapallokauteen – kuka jää kaipaamaan HIFK:ta?

KTP nousee Veikkausliigaan – HIFK putoaa Ykköseen, Mixu Paatelainen ei valmenna joukkuetta ensi kaudella

Näin HIFK järjesteli talouttaan ennen kuin putoaminen Veikkausliigasta sinetöityi – puheenjohtaja vakuuttaa tarun jatkuvan

Kommentti: Mixu Paatelaista seuraa yhä joulukuusen muotoinen epäonnistumisen varjo – HIFK:ssa hänellä on mahdollisuus puhdistaa maineensa

Mixu Paatelainen vannoo, ettei Suomeen paluussa ollut kynnystä, vaikka Huuhkajat-pesti päättyi synkästi – "Pelkästään hyviä fiiliksiä"

Suosittelemme sinulle