Hyppää sisältöön

150-metrisellä rahtialuksella sähkövika Vuosaaren edustalla Helsingissä – alus saatu hinattua satamaan

Alus pyritään hinaamaan Vuosaaren satamaan illan aikana. Vastaavia yksittäisiä onnettomuuksia tapahtuu muutaman kerran vuodessa.

yleisnäkymä vuosaaren satamasta,kuva otettu näköala parvekkeelta
Suomenlahden merivartioston meripelastustehtävä on päättynyt. Kaupalliset toimijat hinaavat aluksen Vuosaaren satamaan illan aikana. Arkistokuva. Kuva: Jouni Immonen / Yle
Saara Hirvonen

Helsingin Vuosaaren edustalla 150-metrisessä rahtialuksessa on sähkövika. Aluksen miehistöllä ei ole mitään hätää tai vaaraa.

Suomenlahden merivartioston mukaan aluksen tilanne on vakautettu ankkureilla ja hinaajalla. Aluksesta ei ole havaittuja vuotoja. Merivartiosto pääsi lopettamaan pelastustehtävän ennen iltaviittä.

– Kyseessä on Portugalin lipun alla purjehtiva konttilaiva Skalar, kertoo meripelastusjohtaja Janne Ryönänkoski Suomenlahden Merivartiosta.

Alus lähti tänään Vuosaaren satamasta kohti Saksaa. Marine traffic -verkkopalvelun (siirryt toiseen palveluun) mukaan aluksen kohteena olisi ollut Bremenin satama.

Ryönänkosken mukaan vastaavia yksittäisiä onnettomuuksia tapahtuu aluksilla muutaman kerran vuodessa.

– Väylä on ahdas, joten siitä tulee haasteita aluksen ohjailtavuuden suhteen. Sen vuoksi alus ajautui väylän ulkopuolelle, mutta mitään vuotoja ei ole havaittu aluksen ulko- tai sisäpuolella.

Alusta on ollut auttamassa viranomaisyksiköitä ja hinaajia sekä vartiolaiva Turva. Alus pyritään hinaamaan takaisin Vuosaaren satamaan illan aikana. Hinaus vie arvioiden mukaan tunteja. Aluksen hinauksesta huolehtivat kaupalliset toimijat.

Sähkövian korjaamisaikaa on vielä vaikea arvioida ennen kuin ongelman laajuus on selvinnyt.

– Korjaaminen voi viedä nopeimmillaan tunteja, mutta pahimmillaan jopa useita viikkoja, Ryönänkoski toteaa.

Suomenlahden merivartiosto johti meripelastustehtävää iltapäivän aikana.

Suosittelemme sinulle