Hyppää sisältöön

KuPS-valmentaja Simo Valakarilta rehtiä puhetta jättipettymyksen jälkeen – HJK voi juhlia sunnuntaina Suomen mestaruutta

Kuopion Palloseuran mestaruusunelma miesten jalkapalloliigassa koki ison kolauksen keskiviikkona sateisella Kuopion keskuskentällä. Päätöskierroksilla KuPS tarvitsee pienen ihmeen ohittaakseen HJK:n sarjan keulille.

KuPS-luotsi Simo Valakarin suojatit joutuivat pettymään 0-0-kotitasapeliin FC Hakaa vastaan.
KuPS-luotsi Simo Valakarin suojatit joutuivat tyytymään 0–0-kotitasapeliin FC Hakaa vastaan. Kuva: All Over Press
Timo Uusitalo
Avaa Yle-sovelluksessa

Veikkausliigan kuntopuntarin kakkosjoukkue, pronssimitaleita himoitseva FC Haka ei antanut mitään ilmaiseksi mestaruushaaveita elättelevälle Kuopion Palloseuralle.

Maaliton tasapeli tiesi sitä, että HJK johtaa KuPSia neljällä pisteellä, kun sarjaa on jäljellä kaksi pelikierrosta.

– Pettymys! Huono tulos meille, ja tämä (mestaruus) ei ole enää meidän omissa käsissämme. Emme olleet tarpeeksi hyviä. Haka on kuitenkin tosi kova jengi ja tuli kurinalaisesti tänne Kuopioon puolustamaan, totesi KuPS-valmentaja Simo Valakari.

Valmentajan mukaan KuPS piti palloa enemmän avauspuoliajalla, kun Haka makasi syvällä omalla alueellaan.

– Emme antaneet heille vaarallisia vastahyökkäyksiä, mutta emme myöskään päässeet tarpeeksi vaarallisille maalintekopaikoille. Toisella jaksolla peli aukesi enemmän, ja Haka pääsi hyökkäämään vaarallisesti. Tietyllä tavalla lopputulos oli reilu, tunnusti Valakari.

HJK voi juhlia jalkapallomestaruutta jo ensi sunnuntaina

KuPS kohtaa 9. lokakuuta kello 16 alkavassa kotiottelussaan FC Interin. Tappiolla savolaiset menettävät kultahaaveen saman tien, tai mahdollisesti jopa voitolla, mikäli HJK nappaa kaksi tuntia myöhemmin täydet pisteet Hakalta omassa vierasottelussaan.

– Viimeksi HJK taisi voittaa Hakan (21. elokuuta) vieraissa 3–0. Täytyy muistaa, että myös HJK on laadukas joukkue, Valakari pohti asetelmia.

– Se on nyt fakta, että mestaruus voi olla katkolla sunnuntaina. Ainoa asia, mitä me voimme tehdä, on se, että hoidamme kaksi jäljellä olevaa otteluame. Me haluamme voittaa ne molemmat pelit. Kaikki keskittyminen on nyt sunnuntaissa, tähdensi Valakari.

Simo Valakari seisoo kentän laidalla.
Simo Valakari luotsaa KuPSia toista kautta. Viime kaudella tuli Suomen cupin voitto ja Veikkausliigan hopea, nyt sama on toistumassa. Kuva: All Over Press

Valakari myöntää, että kuopiolaiset joutuvat katsomaan jatkossa, miten muualla pelataan – tässä tapauksessa Valkeakoskella.

– Olen aina sanonut, että pitkässä juoksussa sarjataulukko ei valehtele. Meillä ei ole tekosyitä. Me emme saaneet tänään sitä tulosta, mitä halusimme. Sen takia voimme vain katsoa sunnuntaina, saammeko vielä yhden mahdollisuuden.

Veikkausliigan päätöskierroksella HJK isännöi KuPSia 16. päivä lokakuuta. Viime syksynä mestaruus ratkesi viimeisellä kierroksella, tuolloin Kuopiossa, kun HJK:lle riitti mestaruuteen 1–1-tasapeli.

– Täytyy muistaa, että meillä on jo Suomen cupin pokaali ja tähän asti olemme taistelleet mestaruudesta, joka oli tähän saakka omissa käsissä. Nyt se ei enää sitä ole, mutta mitali (hopea) on kuitenkin varma. Silti meillä on kaksi peliä jäljellä, ja ihmeellisiä asioita voi vielä tapahtua, Valakari päätti.

Veikkausliigan sarjataulukko tästä linkistä.

Lue myös

KuPS vei jälleen jalkapallon miesten Suomen cupin – juhlat keskeytyivät, kun kannattaja tippui katsomosta

Kommentti: Veikkausliigassa pelataan poikkeuksellista kautta – kolme joukkuetta voi rikkoa haamurajan, joka on yleensä vain HJK:n heiniä

Suosittelemme